En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.

 

Amerikaanse recepten

 

Je zult op de site diverse Amerikaanse recepten vinden. Dat komt omdat manlief 26 jaar daar gewoond heeft. Als hij heimwee krijgt, verwen ik hem met een Amerikaans getint gerecht zoals deze zalm.
Het heet wel Tuscan salmon, maar ik vraag me af of ze dit gerecht wel in Italië kennen. Maakt niet uit, het is wel ontzettend lekker en makkelijk te maken. Je bereid alles in maar 1 pan. Ik houd van dit soort eenpansgerecht, het scheelt een hoop afwas in ieder geval.
Het is geen ‘light’ gerecht met de room en kaas, maar wel super lekker.

 

Zalm

 

Van mij mag je ook een ander soort visfilet gebruiken hoor, maar met zalm is het wel erg lekker. Zalm bevat gezonde omega-3 vetzuren en die zijn heel goed voor ons. Daarnaast bevat zalm veel vitamine D, B12 en selenium. Deze vis is heel erg veelzijdig, door de zachte smaak kan je er alle kanten mee op. Gebakken, gepocheerd, gekonfijt of gerookt, het is allemaal heerlijk.
Bak zalm niet te hard of te lang. Als je de zalm op te hoog vuur bakt, slaat hij wit uit en dat is niet lekker. Als je hem te lang bakt wordt het droog. Ik vind zalm het lekkerst, als het net gaar en mooi roze is van binnen. Als je de vis omdraait, doe dit dan voorzichtig zodat het niet uit elkaar valt.
En nog een heerlijk zalmgerecht is dit Oosters zalmpakketje uit de oven.

Als jij zalm of vis eet, let je dan op het ASC voor gekweekte vis of MSC voor gevangen vis? Deze vis is te herkennen aan het logo op de verpakking. Wel doen hoor, anders is er in de toekomst geen vis meer om van te smullen.

 

 

Tips:

In plaats van room kan je een ‘light’ versie nemen en de Parmezaanse kaas kan je vervangen door oude geraspte kaas.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst of pasta en eventueel met gestoomde groente zoals broccoli erbij.
Wijntje erbij?
Een licht Chardonnay of een Pinot Gris zal hier lekker bij smaken.

 

 

Recept Zalm in een spinazie roomsaus: