Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue hebt, dan bereid je deze zalm gewoon in de oven.

 

Zalm

 

Zalm is een heerlijke vis en daarnaast is het ook nog eens een gezonde vis. Omdat de zalm een vette vissoort is, bevat het veel Omega-3 vetzuren. Die kunnen de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en de bloeddruk verlagen. Eet daarom regelmatig een vette vissoort zoals de zalm.

 

Koop wel zalm met een MSC of ASC-keurmerk, dit betekent dat de vis op duurzame manier gevangen of gekweekt is. Deze hele zalmzijde met vel komt bij Fish Tales vandaan.
Je kent ze waarschijnlijk wel van de blikjes met duurzame vis. Maar nu kan je ook heerlijke verse vis online bestellen bij Fish Tales. Uiteraard spartelverse vis welke 100% duurzaam gevangen of gekweekt is. Alle vis heeft een keurmerk zodat de vis helemaal traceerbaar is tot aan de bron. Deze zalmfilet komt uit de koude wateren van Noorwegen. Het is een kweekzalm, maar je zult je verbazen over de heerlijke smaak van de prachtige roze vis.
Bereid de zalm in z’n geheel zoals in dit recept of zoals dit heerlijke recept voor een hele zalmzijde in folie uit de oven met honing, citroen, mosterd en roomboter.

 

Zalm verpakt in folie is een makkelijke manier om de vis in z’n geheel te bereiden. Natuurlijk kan je de hele zalm zo op de barbecue leggen, maar door het in te pakken loopt niet alle marinade in de barbecue of oven. Het resultaat is een super zachte sappige vis met heel veel smaak.

 

Afhankelijk van de dikte van de zalm, heeft deze tussen de 25 en 45 minuten nodig op de barbecue of in de oven. Je wilt dat de zalm net gaar is en bijna uit elkaar valt. Als je de zalm te lang laat garen wordt deze droog en dat is zonde.
Je kunt een kernthermometer gebruiken om zeker te weten of de vis gaar, de ideale temperatuur voor de zalm is 50˚C.
Serveer de zalm in z’n geheel en laat iedereen een stukje vis eraf lepelen.

 

Wat eten we erbij

 

Lekker bij deze zalm is: Aziatische gegrilde groene asperges, Aziatische broccoli salade, Aubergines met miso en sojasaus, Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s, Witlofsalade met appel en sinaasappel en/of Komkommer in zoetzuur.

 

Tip:

 

Mocht je nog wat gegaarde zalm overhouden, verwerk het dan in een heerlijke salade, door scrambled eggs of door een pasta of risotto.

Extra nodig: bakpapier, aluminiumfolie, kwastje en een barbecue

 

 

Recept Zalm in folie van de barbecue: