Verse zalm met roergebakken groenten en groene curry kruidenpoeder is een recept voor een gezonde maaltijd voor doordeweeks. En het voordeel is dat het binnen 20 minuten klaar is. En het mooie van roerbakken is dat het snel klaar is en dat het allemaal in één pan wordt gemaakt. Ik hou van minder gerechten. Dus als je deze week wat anders wilt, dan zou dit recept voor zalm met roergebakken groenten bovenaan je lijstje moeten staan.
Wanneer ik geen nieuwe recepten voor deze site aan het ontwikkelen ben, bestaat het merendeel van mijn maaltijden uit makkelijke roerbakrecepten. Allereerst zijn roerbakgerechten snel klaar. Ze zijn ook een vrij gezonde complete maaltijd. Ik gebruik verschillende soorten groenten en vlees, vis of kip. Bovendien zorgt de veelzijdigheid van roerbakken ervoor dat je eindigt met een smakelijke maaltijd doordeweeks, die voldoet aan alle eisen waar je naar verlangt.
Zalm
Als het op vis aankomt, kies ik altijd voor wild gevangen vis, maar gekweekte zalm met keurmerk is ook prima.
Je kunt de zalm met of zonder vel bakken. Ik vind het fijn om de zalmfilets te bakken met het vel er nog aan.
Als je toegang hebt tot verse zalmfilets, raad ik verse aan boven bevroren.
Als u zalm uit de diepvries haalt, zorg er dan voor dat de filet volledig ontdooid is voordat je verdergaat met het recept.
Draai de zalm niet te vaak om, anders breekt hij. Je weet dat je hem kunt omdraaien als hij makkelijk uit de pan komt. En je weet dat de zalm gaar is wanneer deze ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Groenten
Ik gebruik graag een combinatie van kleuren en knapperigheid. Daarom kies ik voor broccoli,
Prei, paksoi en zeekraal.
Maar wortelen, peultjes, rode paprika, courgette, sperziebonen en verse knoflookteentjes zijn ook mijn favoriete roerbakgroenten!
Je kunt uw eigen favorieten selecteren of zelfs bevroren roerbakgroenten kopen in het vriesvak van uw supermarkt.
Vervang de groenten eventueel door andere verse groenten, zoals sugar snaps, bloemkool, rode ui, pastinaak, erwten, paddenstoelen, etc.
Erbij
Ik serveer de zalm met roergebakken groenten zoals het is voor een koolhydraatarme maaltijd. Maar je kunt het ook serveren met gestoomde rijst, bloemkoolrijst, rijstnoedels, sobanoedels, udonnoedels, etc.
Tips:
- Probeer ook eens deze Zalm met bietjessalade.
- In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Zalm met roergebakken groenten:
Ingrediënten
- 400 gr broccoli
- 1 preistengel
- 1 paksoi
- 100 gr zeekraal
- zonnebloemolie
- 1 tl groene curry kruidenpoeder
- 2 zalmfilets
- 2 lente-uitjes
- 1 el sesamzaadjes
- peper en zout
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel ze af en blancheer ze 2 minuten. Giet dan af.
- Snijd de preistengel in dunne ringen, spoel ze en laat uitlekken.
- Snijd de paksoi in dunne repen en het groen wat grover.
- Spoel de zeekraal schoon, verwijder de harde uiteinden en laat uitlekken.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olie in.
- Strooi wat peper en zout op de zalmfilets en bak ze op middelhoog ongeveer 3-4 minuten aan 1 kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant nog 1 minuutje.
- Verhit ondertussen een scheut olie in een wok en roerbak hierin het wit van de paksoi, gevolgd door de broccoli, prei en currypoeder.
- Voeg als laatste de paksoigroen en zeekraal toe en roerbak deze nog even mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten over de borden, leg een zalmfilet hierop en strooi er wat lente-uitjes in dunne ringen en sesamzaad over.