Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden.
Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous mee. Als je diepvries tuinbonen gebruikt, kook ze dan de laatste 2 minuten mee. Je kunt natuurlijk ook (diepvries) erwtjes gebruiken voor deze couscous salade.
Ik had geen citroen in huis voor de salade en heb toen het vocht van de ingelegde citroenen gebruikt (erg lekker). Heb je geen ingelegde citroenen in huis, gebruik dan de rasp van 1 citroen voor de vis. Ingelegde citroenen vind je in een Turkse winkel of de grote supermarkten.
De parelcouscous salade zal het trouwens ook heel erg goed doen bij een barbecue.

 

Deze Dorade (zeebrasem) met tomaatjes uit de oven is ook erg lekker.