Ik zag eens in een kookprogramma op de BBC een recept van Nadiya Hussain wat me altijd is bijgebleven. Nu ben ik er eindelijk aan toegekomen om het te maken. Het is een heerlijke en snelle manier op zelf instant noedels te maken in een weckpotje. Hoe leuk is dat!
Neem het potje mee naar je werk en schenk er vlak voordat je het eten wilt, heet water erin en jouw instant noedels zijn klaar. Lekker als warme lunch maar ook heerlijke als snelle doordeweekse maaltijd.

 

Instant noedels

Je kent ze misschien wel de instant noedels in een beker uit de supermarkt, de ready-to-eat noedels in een cup waar je alleen nog maar kokend water aan hoeft toe te voegen.
En misschien heb je ze wel eens gekocht en gegeten. Maar heb je wel eens op de ingrediëntenlijst van zo’n beker gekeken? Nou die lijst is ellenlang en dat voor een beetje noedels.

 

Maar die instant noedels kan je heel makkelijk zelf creëren. En het leuke ervan is dat je zelf de smaak bepalen kunt. Neem hiervoor noedels die snel gekookt zijn of alleen maar geweld hoeven te worden zoals woknoedels, dunne eiernoedels of rijstnoedels. Ik heb volkoren rijstnoedels genomen.

 

Als smaakmakers kan je gochujang chilipasta, chili knoflooksaus, zoete chilisaus, sojasaus, sambal, currypasta, oestersaus, vissaus of een combinatie hiervan gebruiken. Wat jij maar lekker vindt. Pas wel op met de chilisauzen, die zijn erg pittig. Gebruik daarom maar een halve theelepel ervan. Garneer de noedels met gehakte verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie of bieslook. En top het af met (rode) sesamzaadjes of gehakte pinda’s

 

Daarnaast kan je gegaard vlees erin doen zoals reepjes biefstuk, stukjes kip of vis.
En doe er de groenten in die jij lekker vindt, eventueel gekookt.

Hierbij wat variaties:

 

Kip met erwten
Doe stukjes gegaarde kip, diepvrieserwtjes, een gesnipperd sjalotje, 1 el limoensap, bieslook en zoete chilisaus op de noedels.

 

Biefstuk met kimchi
Snijd de gegrilde of rauwe biefstuk in hele dunne reepjes. Doe een eetlepel kimchi, lenteui en een beetje sambal bij de noedels.

 

Ei en spinazie
Doe wat spinazieblaadjes in het potje bij de noedels. Een halve theelepel gochujang erop en dan breek je een heel ei erboven.

 

Sluit het potje goed af en bewaar het in de koelkast. Haal het uit de koelkast als je het wilt gaan eten en giet dan het kokende water erop. Binnen enkele minuutjes kan je genieten van jouw zelfgemaakte instant noedels.

 

Extra nodig: 500 ml weckpotje

 

 

Recept Zelf instant noedels maken: