Zelfgemaakte Chocolade Granola

Deze zelfgemaakte chocolade granola is een verwennerij voor de chocoholics. Lekker veel chocolade erin door het gebruik van de cacaopoeder en de choco drops. Mocht je geen choco drops kunnen vinden, gebruik dan een pure chocoladereep en hak deze in kleine stukjes.

Jullie weten inmiddels waarschijnlijk wel dat ik dol ben op granola. Maar wat jullie waarschijnlijk nog niet weten, is dat ik ook dol ben op chocolade.
Wacht. Dat wist je natuurlijk ook al (haha). Nou, dan zal het je niet verbazen dat ik een recept voor chocolade granola deel! En wie wil er nou geen (gezondere) versie van granola in zijn leven? Dit recept is eenvoudig en het duurt ongeveer 30 minuten om het te maken!
De basis bestaat o.a. uit havervlokken, gepofte rijst en noten. Om het gezond te houden, heb ik agavesiroop gebruikt voor een natuurlijke zoetheid. En de chocoladesmaak komt van cacaopoeder en pure chocolade!

Ik hoop dat jullie allemaal dol zijn op deze chocolade granola! Het is:

  • Knapperig
  • Nootachtig
  • Chocolade-achtig
  • Perfect zoet
  • Rijk aan eiwitten en vezels
  • Snel en gemakkelijk te maken
  • en overheerlijk!

Dit is het perfecte snelle ontbijt of tussendoortje voor onderweg. Ik voeg deze granola graag toe aan wat kokosyoghurt en bessen voor een makkelijk zomerontbijt of tussendoortje als ik geen zin heb om te koken.

Voor nog meer granola recepten, bekijk zeker deze:

  1. Granola met honing en amandelen
  2. Beurre noisette pecannoten granola
  3. Appeltaart granola

Tips:

  • Bak deze granola op niet te hoge temperatuur, anders brand het snel aan en wordt de granola bitter. Als de granola bijna klaar is, gaat het toch een partij lekker ruiken in je keuken. Alleen daarom al zou je dit moeten maken.
  • Gebruik de noten die jij lekker vind of die je in huis hebt. Ik had nog blauwe rozijnen liggen in een keukenkastje, maar gewone rozijnen of cranberries zijn natuurlijk ook erg lekker erin.
  • De gepofte rijst kan je tegenwoordig wel in elke supermarkt vinden. Meestal liggen ze bij de havermout en andere ontbijtgranen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zelfgemaakte Chocolade Granola:

Zelfgemaakte chocolade granola. Granola zelf maken is helemaal niet moeilijk. Neem er even de tijd voor en tover de lekkerste granola uit je oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 60 gr kokosolie
  • 60 gr maple syrup
  • 30 gr cacaopoeder
  • 150 gr havervlokken (rolled oats)
  • 20 gr gepofte rijst
  • 50 gr noten, grof gehakt
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl grof zeezout
  • 75 gr blauwe rozijnen, grof gehakt
  • 30 gr geraspte kokos
  • 40 gr choco drops

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165˚C.
  • Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
  • Verwarm in een pannetje de kokosolie en maple syrup. Meng dit door elkaar met de cacaopoeder.
  • Doe de havervlokken, gepofte rijst, noten, kaneelpoeder, vanillesuiker en zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng nu het warme chocolademengsel erdoor.
  • Verspreid het mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
  • Bak de granola 15 minuten in de oven.
  • Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de rozijnen en kokos erover.
  • Zet de plaat weer in de oven en bak nog 5 minuutjes.
  • Haal de ovenplaat er nu uit en laat de granola afkoelen voordat je de choco drops erdoor heen mengt. Stop de granola in een voorraadpot. Hierin blijft het een paar weken goed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating