Ik ben gek op de smaken van chai kruiden en maak daarom regelmatig deze kruidenmix zelf. Niet alleen de Chai thee is erg lekker, maar die warme kruidensmaak van deze specerijenmix combineer ik graag in recepten. Ik heb nu een zelfgemaakte granola met chai kruidenmix gemaakt en tjonge wat ruikt het lekker in de keuken als dit in de oven staat.

 

Granola

 

Granola maken is niet alleen heel erg leuk, je kunt ook nog eens zelf bepalen welke smaken je eraan geeft en wat je erin gaat gebruiken. De basis is altijd havervlokken (rolled oats) en dit vul je aan met noten zoals hazelnoten, amandelen, walnoten, etc.
Dan volgen de zaden en pitten zoals chia-, sesam-, lijnzaad, zonnebloem- en/of pompoenpitten. Je kunt er gedroogd fruit aan toe voegen zoals cranberries, rozijnen, vijgen en/of dadels. Doe erin wat jij lekker vind.

 

Chai

 

Deze chai granola is niet alleen heel erg lekker, maar ook simpel te maken. Allereerst maak je wel zelf de chai kruidenmix*, hoe je dat doet kan je hier lezen. Ik heb nog geen chai kruidenmix gevonden in de supermarkt, waarschijnlijk dat deze wel te vinden is in een speciaalzaak. Maar zelf maken is veel leuker en goedkoper, denk ik. En als je die kruidenmix dan toch gaat maken, bereid er dan nog andere heerlijkheden mee. Zoek dan de recepten met chai op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Chai chocoladetruffels. Klinkt goed toch?

 

Ik gebruik als zoetmiddel maple syrup, dit werkt voor mij het beste. Je kunt ook honing of agavesiroop hiervoor in de plaats gebruiken. Als je de granola op niet te hoge temperatuur (160˚C) roostert in de oven wordt het lekker knapperig.
Gebruik de granola op de yoghurt of kwark ’s morgens als ontbijt of als snack tussendoor voor de lekkere trek.

Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix

 

Recept Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix: