Volgens de diëtiste eet ik te weinig en krijg ik te weinig eiwitten (proteïne) naar binnen. Maar ik moet zeggen dat zes keer eten op een dag niet meevalt. Het zijn weliswaar kleine porties, maar omdat ik geen honger heb na mijn gastric sleeve operatie, vergeet ik te eten. Nu heb ik een timer in mijn telefoon staan en om 15.00 uur krijg ik een reminder dat ik iets eten moet. Deze zelfgemaakte havermout proteïnerepen zijn een prima tussendoortje voor mij.

 

Omdat je de repen zelf maakt, weet je ook wat erin zit. Ook al beweren gezonde repen in de winkel dat ze zogenaamde verantwoord zijn, maar als je de ingrediënten bekijkt op de achterkant van de verpakking dan schrik je toch wel wat er allemaal in zit.
Gebruik in deze repen de noten die jij lekker vindt en laat de honing eventueel achterwege of vervang dit door agavesiroop.
Ik heb whey met een vanillesmaak genomen, maar met een chocoladesmaak lijkt me ook erg lekker.
De tahin kan je weer vervangen door pindakaas of een andere notenboter.
Deze reep is ook lekker voor sporters, je kunt het tijdens of na het sporten gebruiken als opkikkertje. Als je ze wilt meenemen voor onderweg, verpak ze dan in een stukje bakpapier of aluminiumfolie.

 

Havermout

 

En deze Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao zijn ook zo lekker.