Maak eens een Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto. Het is een bijzonder lekkere combinatie.
Hier vind je het recept van de dukkah voor de pesto.
Maak eens een Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto. Het is een bijzonder lekkere combinatie.
Hier vind je het recept van de dukkah voor de pesto.
Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd deze in stukken. Breng een pan water aan de kook en flink wat zout en voeg de pastinaak en zoete aardappel toe. Kook ongeveer 20 minuten.
Snijd de bieten in kleine blokjes en bak ze in een klontje boter, voeg dan de granaatappelmelasse toe en bak nog even.
Maak ondertussen de dukkah pesto; meng de dukkah met de tijm, knoflook en citroenrasp en voeg daar de notenolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Als de aardappel en de pastinaak al gaar zijn, giet je ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot een fijne massa met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Schep de bietblokjes erdoor en meng dit voorzichtig.
Serveer op een bord met de lente-uitjes en feta erover. Lepel dan een beetje pesto er over.
Door
maart 20, 2023 @ 6:04 pm
Ik vond de combinatie niet zo heel smakelijk.
Hanneke de Jonge
maart 21, 2023 @ 10:08 am
Hoi Door, smaken verschillen nu eenmaal. Kan je mij aangeven wat je er niet lekker aan vond?
Groetjes, Hanneke