Ik had nog zoete aardappelpuree over van een recept voor zelfgemaakte Zoete aardappel gnocchi en heb daar deze heerlijke zoete aardappel smoothiebowl van gemaakt. Deze smoothiebowl is de perfecte start van je dag. Het geeft je genoeg energie om de hele morgen door te kunnen.

 

Smoothiebowl

 

Een smoothiebowl bestaat meestal uit gepureerd en bevroren fruit met yoghurt of een ander melkproduct. Omdat het fruit bevroren is, krijg je een dikke smoothie die je uit een kommetje kunt lepelen.
Maar deze smoothiebowl is gemaakt van zoete aardappel en geloof me, dit wil je een keertje proberen. Het lijkt misschien heel vreemd om met zoete aardappel je dag te starten, maar het is een zeer verantwoord ontbijtje, en daarbij is het ook nog eens Paleo proof.

 

De heerlijke dikke smoothie kan je aftoppen met vers of gedroogd fruit, noten, zaden, kokosrasp, choco drops of granola. Wat je maar in huis hebt of wat jou lekker lijkt. Het voordeel van deze bowl is dat je het de avond ervoor alvast bereid en klaar zet in de koelkast. Dan staat er ’s morgens iets heerlijks op je te wachten in de koelkast. Dit is vooral handig als je haast hebt in de ochtend. Dat hebben we meestal wel, toch?

 

Als je wilt, kan je de gepofte zoete aardappel nog mixen met een (bevroren) banaan voor een nog dikkere smoothie. Ik heb de aardappel gepureerd samen met proteïne poeder, omdat ik extra eiwitten nodig heb. Maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen.

 

De zoete aardappel* heb ik met schil en al in aluminiumfolie gepoft in een hete oven (200˚C). Dit duurt ongeveer een uur, voordat de aardappel gaar is.
Wil je voor een snellere methode gaan, schil de zoete aardappelen dan, snijd ze in stukken en doe ze in een glazen kom. Dek dit af met magnetronfolie en gaar ze op hoog vermogen in ongeveer 5-7 minuten in de magnetron. Pas op met het folie verwijderen van de schaal: er komt namelijk hele hete stoom vanaf!
Reken 1 grote zoete aardappel per persoon.

 

Tip:

 

Je kunt de zoete aardappel eventueel nog op smaak brengen door de puree te mengen met kaneelpoeder, chai kruiden of koekkruiden.

 

 

Recept Zoete aardappel smoothiebowl: