Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.

 

Het mooie van dit gerecht is dat je alles bereid in een pan. Als je nog vlees of vis erbij wilt eten, kan je dit apart bereiden in een andere pan of je bakt ook nog wat spekjes mee bij de groenten. Eenpansgerechten zijn sowieso lekker makkelijk op een doordeweekse dag.

 

Als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, dan rooster je de groenten in de oven. Verdeel alles op een ovenschaal, giet er lekker veel olijfolie over en schuif dit in een voorverwarmde oven op 200 graden. Het roosteren van de groenten in de oven duurt iets langer dan in de pan. De groenten zullen dan in ongeveer 30-35 minuten gaar zijn. Maar het voordeel is dat je er eigenlijk geen omkijken naar hebt.

 

Misschien lusten jouw kinderen geen spruitjes, maar ik denk dat ze gebakken of geroosterde spruitjes wel lekker zullen vinden. Het is in ieder geval het proberen waard toch? En anders eten ze alleen de rest van de groenten.

 

Hete saus

 

De hete chilisaus dit ik in dit gerecht gebruik heb, mocht ik ontvangen van de firma Raijmakers Heetmakers. De gebroeders Freek en Stan Raijmakers zijn de Nederlandse heetmakers. Oftewel de makers van heerlijke pittige sauzen. Ze hebben diverse soorten welke gemaakt worden met verschillende soorten hete pepers. Ze gaan van level 3 tot de pittige level 5! De saus die ik gekregen heb heet Tranquilizer en is gemaakt van Habanero pepers en zoete aardappel. Het is een veelzijdige saus die bij veel gerechten gebruikt kan worden. Omdat het van zoete aardappel gemaakt is, leek het mij wel leuk om het daarom in deze zoete aardappelschotel te gebruiken. En het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

 

Meng wel eerst een klein beetje van deze saus door het gerecht, proef het dan. Houd je van lekker pittig dan kan je natuurlijk nog een paar druppels meer toevoegen.

Ik heb ook deze heerlijke Pittige fetadip gemaakt van de saus.

 

Recept Zoete aardappelschotel met spruitjes: