Zoete chilisaus zelf maken is veel lekkerder, je kan zelf bepalen hoe zoet en hoe pittig het wordt. Lekker bij een loempia of noedelgerecht.
Gebruik deze zoete chilisaus om deze Oosterse kipsalade te bereiden.
Zoete chilisaus zelf maken is veel lekkerder, je kan zelf bepalen hoe zoet en hoe pittig het wordt. Lekker bij een loempia of noedelgerecht.
Gebruik deze zoete chilisaus om deze Oosterse kipsalade te bereiden.
Omdat deze pepers erg heet waren, heb ik ze doormidden gesneden en alle zaadlijsten verwijderd.
Snijd de pepers dan in stukken. Rasp de knoflook en doe dit met de pepers, azijn, water, maïzena en zout in een blender en mix tot de pepers fijn zijn.
Doe het mengsel samen met de suiker in een pannetje, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Giet de saus (met een trechtertje) in een brandschone fles, schroef de dop erop en laat afkoelen. Deze saus kan je heel goed enkele weken bewaren in de koelkast.