Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er wordt vaak zelfs gevraagd of ik het wil maken. Aioli past overal bij, op een stokbroodje bij de borrel of lekker bij vis, vlees, kip of zelfs lekker met een frietje!

Dus dacht ik ….. laat ik eens een zwarte knoflook aioli proberen. Ik heb de knoflooktenen eerst laten trekken in warme olijfolie. Ten eerste om de knoflooktenen nog iets zachter te laten worden en ten tweede om de olie extra knoflooksmaak mee te geven.
Gebruik een lichte soort olijfolie hiervoor.

 

Zwarte knoflook aioli

 

Deze aioli smaakt heel anders dan de aioli gemaakt van rauwe knoflook. Het is zoeter en natuurlijk heel veel milder. Voor de extra smaak heb ik er stiekem toch nog een beetje rauwe knoflook doorheen gedaan, want ja ik blijf een knoflookoholic haha. Dus wil je eens iets bijzonders maken, koop dan deze goddelijke knoflook en ga ermee aan de slag.
Lekker met vis, gegrilde groenten of op een stokbroodje.

Zwarte knoflook aioli

 

Zwarte knoflook

 

Zwarte knoflook is al jaren geleden ontdekt in Azië. De knoflook wordt wekenlang op een bepaalde temperatuur gefermenteerd. Hierdoor gaat de knoflook een soort van karamelliseren, waardoor het zacht en zoet wordt.
Deze knoflook staat bekend om zijn gezonde eigenschappen. Het bevat twee keer zoveel antioxidanten dan de rauwe knoflook (en die is al gezond). En het voordeel is dat je niet gaat ruiken uit je mond met deze knoflook.

 

Ik heb meerdere recepten met dit lekkere goedje, je kunt ze zoeken op ingrediënten en dan zwarte knoflook invullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Lamsrack met zwarte knoflookmarinade. Klinkt goed hè?