Ik mocht een bol zwarte knoflook van Black Garlic ontvangen. Een paar tenen knoflook heb ik gebruikt voor een Lamsrack met zwarte knoflookmarinade en de rest van de bol heb ik verwerkt in deze heerlijke zwarte knoflook boter. Super lekker op een steak of zoals wij het gegeten hebben op een gegrilde bavette.

Zwarte knoflook boter

 

Zwarte knoflook boter

 

Zwarte knoflook is knoflook wat gefermenteerd is. Dit fermenteren gebeurd op lage temperatuur en duurt een paar weken. Hierdoor kleuren de knoflooktenen zwart en worden ze wat zoeter en minder intens dan rauwe knoflook. Het behoudt een subtiele smaak van knoflook. Het voordeel van deze knoflook is dat je er geen slechte adem van krijgt plus dat het heel erg gezond is voor je. Door het fermenteren komen er antioxidanten vrij en daardoor is deze knoflook nog gezonder dan de ‘normale’ verse knoflook. Redenen genoeg om deze zwarte knoflook boter eens uit te proberen of deze knoflook aan te schaffen!

 

Je kunt de zwarte knoflookteentjes zo eten, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk in diverse gerechten. Zoals op deze gegrilde asperges met zwarte knoflookboter, Salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing en Biefstuk met zoete aardappel parten en zwarte knoflookmayonaise.

 

Kruidenboters

 

Wij zijn gek op kruidenboters en daarom kan je diverse soorten vinden op de site.
Deze Rode wijn tijmboter is ook heel bijzonder en erg lekker op een biefstukje.

 

* gebruik wel een goede balsamico azijn, het liefst een beetje een stroperige.