Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens dropijs gemaakt, dus waarom ik niet ijs met dit zwarte goud. Het is een goddelijk zwarte knoflook ijs met whisky geworden. Je vind een heerlijke whisky bijvoorbeeld bij Silersshop.nl

 

Zwarte knoflook ijs met whisky

 

Door de knoflook zachtjes mee te koken in de room, krijg je een mooie bruine kleur en trekt de smaak van deze knoflook nog meer in het ijs. Meestal giet ik een scheutje drank in zelfgemaakt ijs, dus na een blik in mijn drankenkast geworpen te hebben, leek mij whisky een goede combi. En dat bleek het ook te zijn. Hoe leuk is dat!

 

En voor dit bijzondere ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig. Een handmixer is voldoende om deze zaligheid te maken. Het maken van dit soort is zo’n simpel receptje, iedereen kan het bereiden. De basis is namelijk slagroom en gecondenseerde melk. Als je dat met elkaar mengt en invriest, ontstaat er een heel lekker ijs. Voeg daar smaakstoffen en eventueel drank naar keuze toe en je hebt je eigen ijs gecreëerd.

Er hoeft natuurlijk geen alcohol in, maar als je dat wel doet wordt het ijs minder hard in de vriezer. De structuur van het ijs verandert dus (ten goede) door de alcohol.

 

Ik heb het ijs in siliconen muffinvormpjes gedaan, hier kan je ze dan makkelijk eruit halen. Je kunt het natuurlijk ook in glaasjes of schaaltjes bevriezen en serveren.

 

Ice ice baby

 

En ik heb nog meer bijzondere ijssoorten op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Matcha en wasabi ijs of dit Dropijs? Durf jij dat te proberen?