Zwarte Rijst met Bloemkoolsteaks en Pindasaus

Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt.

No waste in deze keuken

De overgebleven stukken bloemkool heb ik in stukken gesneden en tegelijkertijd ook geroosterd. Hiermee heb ik deze heerlijke bloemkooldip gemaakt. Je kunt de bloemkool natuurlijk ook gebruiken om er bijvoorbeeld een soep van te maken.

Tip:

Ik had teveel rijst gekookt (200 gram) voor ons tweeën. Van de 100 gram overgebleven gekookte zwarte rijst, heb ik deze zalige Zwarte rijstpudding met kokos van gemaakt.

 

Recept Zwarte Rijst met Bloemkoolsteaks en Pindasaus:

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus. Snijd de bloemkool in dikke plakken en grill dit in de oven en maak deze heerlijke zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sambal
  • zout
  • 100 gr zwarte rijst
  • verse koriander
  • 1 bosje Enoki paddenstoelen
  • 1/2 blik kokosmelk (light)
  • 4 el 100% pindakaas
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el sojasaus

Instructies
 

  • Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken van ongeveer 1 centimeter en leg ze op de ovenplaat.
  • Meng de olijfolie met de sambal en een beetje zout en bestrijk de bloemkoolplakken hiermee. Schuif de ovenplaat in de oven en bak de bloemkool in ongeveer 35-45 minuten tot ze zacht zijn.
  • Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje en verwarm dit goed roerend. Zet het vuur lager en laat het - af en toe roerend - een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef of de pindasaus op smaak is, voeg anders voor wat meer pit nog wat currypasta toe of maak het nog wat hartiger met extra sojasaus.
  • Lepel de rijst op de borden en leg hierop een bloemkoolsteak. Giet er wat saus over en leg de paddenstoelen erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating