Als je zwarte rijst ziet liggen in de winkel, koop hem dan en maak deze Zwarte rijst salade met geroosterde kikkererwten en tahinsaus eens.
Vond je de zwarte rijst lekker? Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ook het proberen waard.
Als je zwarte rijst ziet liggen in de winkel, koop hem dan en maak deze Zwarte rijst salade met geroosterde kikkererwten en tahinsaus eens.
Vond je de zwarte rijst lekker? Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ook het proberen waard.
Snijd de wortel in julienne (met een spiraalsnijder). Meng de azijn met water, honing en zout en leg de wortelreepjes hierin. Laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
Kook de rijst volgens de verpakking, giet dan af en laat afkoelen.
Rooster de kikkererwten in een koekenpan met de olie samen met de paprika- en komijnpoeder ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
Meng voor de dressing de ingrediënten met elkaar, is de saus te dik voeg er dan wat nat van de ingelegde citroen bij.
Serveer de rijst met de wortel, kikkererwten, komkommer, radijsjes (eventueel met het groen) en feta. Giet er een beetje dressing over.