Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. Het resultaat was wel lekker, maar grijze risotto was niet wat ik van plan was te maken. Enfin toen ik bij een horecagroothandel was, zag ik op de visafdeling zakjes inktvisinkt liggen, en wat denk je ….. die waren dus helemaal niet zo duur. Gelijk maar zes zakjes meegenomen (voor de zekerheid hè, zal me niet weer gebeuren dat ik grijze risotto maak!). Nou het resultaat is een heerlijke en zwarte risotto met zeebaarsfilet geworden.

 

Zwartte risotto

 

De eerste keer dat ik zwarte risotto en pasta zag, schrok ik van de kleur. Maar ik was wel geïntrigeerd en wilde het proberen. Het is vreemd om voor de eerste keer zwart voedsel te eten. Maar ik kon mij eroverheen zetten en heb toen – op een terras aan het Gardameer – ervan genoten. Nou moet ik zeggen dat op zo’n stek met uitzicht alles lekkerder smaakt.

 

De risotto wordt dus zwart gekleurd met (voldoende) inktvisinkt. De zwarte pasta is al zwart gekleurd, daar hoef je dus geen inktvisinkt meer aan toe te voegen. Maar pas op met koken, als je niet uitkijkt komt alles onder de zwarte inkt te zitten.
De inkt geeft niet echt smaak af aan het gerecht, je gebruikt het alleen voor de kleur.
Probeer ook eens deze heerlijke Spaanse Zwarte Fideuà met zeevruchten.

 

Zeebaarsfilet

 

Ik had een visbox bij Freshly Fish besteld. Je kunt dan kiezen uit heel veel soorten duurzame en gefileerde vissoorten. Die vis is per twee verpakt, ideaal voor een huishouding van twee personen. Meestal eten wij een hele zeebaars, maar nu wilde ik toch eens de zeebaarsfilets proberen. Nou die waren heerlijk kan ik je verklappen. Ik denk dat ik wel vaker zo’n visbox ga bestellen (als mijn vriezer weer leeg is).

 

 

Recept Zwarte risotto met zeebaarsfilet: