Restaurant Blauw in Amsterdam

Restaurant Blauw in Amsterdam

Leuke mail ontvangen van Restaurant Blauw in Amsterdam: Hou maandag 20 maart vrij, want het is tijd voor lekker Indonesisch eten!

 

Restaurant Blauw in Amsterdam nodigt journalisten en bloggers uit voor een kennismaking met hun Indonesische keuken. Van Ayam Bungkus Karee tot Udang Kelapa Pandan, Restaurant Blauw zal ervoor zorgen dat u aan het eind van de dag precies weet wat lekker Indonesisch eten is. Klinkt natuurlijk niet verkeerd!
Daarnaast zal Restaurant Blauw binnenkort hun foodtruck lanceren en u bent de eerste die hier een voorproefje van krijgt en dat is natuurlijk uniek materiaal naast al het lekker eten en drinken.

 

Op naar Amsterdam! Met collega blogger Sandra Raino op het Centraal Station afgesproken en daar pakken we de bus naar Amstelveenseweg 158-160. Al kletsend vergeten wij te drukken op het knopje om de bus te laten stoppen. Gevolg is dat wij 5 haltes te ver uitstappen. Ah, het is maar een stukje teruglopen zegt Sandra, nou dat valt tegen zeg…. wat is die Amstelveenseweg lang! Het laatste stuk worden we tot het restaurant begeleid door een rasechte Amsterdammer, hij zal ons wel even de weg wijzen.

Restaurant Blauw in Amsterdam

Iets te laat arriveren wij in restaurant Blauw en daar zitten de collega bloggers al heerlijk te smullen. Er wordt snel een tafeltje voor ons klaargemaakt en wij kunnen aanschuiven. We zitten nog niet of we hebben al een bordje met een loempiaatje voor onze neus staan en de glazen worden gevuld. Goed begin van de middag.

Restaurant Blauw in Amsterdam

Het heerlijke loempiaatje Semarang met garnalen is nog niet verorberd of een nieuw bordje staat al op tafel. Het is Saté Kambing, een specialiteit uit Java. Boterzacht geitenvlees van de haas met een zoet/pittige saus van ketjap en knoflook.

Restaurant Blauw in Amsterdam

Er volgt een Bakso soep, het authentieke recept van oma met een geheim ingrediënt wat we niet kunnen ontfutselen. De rundvleesbouillon met rundvleesballetjes is ontzettend smakelijk.
Dit zijn drie van de gerechtjes welke Blauw in hun nieuwe foodtruck zullen serveren.

Restaurant Blauw in AmsterdamRestaurant Blauw in Amsterdam

Nu worden we uitgenodigd om naar het buffet te gaan waar de rijsttafels van het huis uitgestald staan. Hier staat zoveel lekkers, de keuze is erg moeilijk. Heb toch maar wat op mijn bordje gelegd.
De selectie is:
Pepesan Tahoe, tahoe bereid in een pepesan boemboe
Babi Ketjap, varkensvlees in ketjapsaus
Saté Ayam, saté van kippenvlees
Ikan Pepesan, pittige makreel
Saté Oedang, geroosterde garnalen
Perkedel, pittig gehaktballetje
Daging Kunyit, heerlijk mals gesmoord rundvlees en
Atjar Ketimun, een heerlijke pittige zoetzuur

Restaurant Blauw in Amsterdam

De rijsttafels die bij Restaurant Blauw geserveerd worden zijn Vlees, Vis en Vegetarisch. Je kunt deze rijsttafels per persoon bestellen en deze rijsttafels bestaan uit 15(!) gerechtjes.

Restaurant Blauw in Amsterdam

En als je denkt dat wij al genoeg gegeten hebben, komen er nog meer gerechtjes van de foodtruck voorbij. Een hele bijzondere Tahu Gejrot staat op tafel. Het is tofu met een behoorlijk pittige zoete saus. Even een kroepoekje nemen om de vlammen in mijn mond te blussen …. maar wel lekker hoor!

Restaurant Blauw in Amsterdam

Een Indische frisse groentesalade Ketoprak met pindasausje volgt.
Met een lekkere frisse en zoete Rudjak salade van mango, ananas, granny smith en komkommer wordt de foodtruck lekkernijen afgerond. Denken we ja…..maar wat blijkt eigenaar Henk van Hees is jarig vandaag. Wij krijgen een glas Prosecco en er staat een grote taart op tafel. Pff hoeveel lekkers kan een mens eten.

Restaurant Blauw in Amsterdam

Na al dit pittige en culinaire geweld maar even afsluiten met een kopje verse muntthee. Hierbij nog een plakje spekkoek en een klein glaasje likeur. Ook dit gaat er weer goed in.
Gelukkig hebben we van te voren een half uur moeten lopen om bij het restaurant te komen, de calorieën waren bij voorbaat al verbrand (haha).

 

Als je gek bent op de (authentieke) Indonesische keuken, kan ik je Restaurant Blauw heel goed aanbevelen. Alle gerechten waren stuk voor stuk bijzonder smakelijk, de een wat pittiger dan de ander. We zijn verrast door de ontzettend aardige en professionele bediening en uiteraard de verfijnde smaken van de Gordel van smaragd. Zelfs de Ambassadeur van Indonesië was er om ons te verwelkomen, we voelden ons zeer vereert.
En mocht je een rode foodtruck met de naam Blauw tegenkomen, dan weet je dat je lekkere Indonesische hapjes kunt verwachten.

 

Restaurant Blauw Amsterdam
Amstelveenseweg 158-160
1075 XN Amsterdam
020 675 50 00
Restaurant Blauw Utrecht
Springweg 64
3511 VT Utrecht
030 234 24 63
https://restaurantblauw.nl/amsterdam/


2 reacties
Rory

maart 28, 2017 @ 7:33 am

Hi Hanneke, zo leuk om te zien hoe iedereen weer zijn eigen draai geeft aan het verslag over de superheerlijke middag. Ik heb ook genoten! De tahu gejrot is inderdaad mijn favoriet (maar ik hou dan ook enorm van 'pedis'). Groet, Rory

Hanneke de Jonge

maart 28, 2017 @ 10:39 am

Hi Rory, het was leuk om je te ontmoeten en we hebben inderdaad heerlijke (pedis) gegeten. Wat is jouw blog, ben wel benieuwd naar jouw verhaal. Groetjes, Hanneke

Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden