Restaurant Paisan in Hilversum

Restaurant Paisan in Hilversum

Er kwam op Facebook een foto voorbij met de vraag, welk lekkers hebben wij uit de moestuin gehaald? Ik antwoordde daarop; Natuurlijk is dat de aardpeer oftewel topinamboer, knolzonnebloem Jeruzalem artisjok. Nou ….. even later kwam de melding dat ik een gratis Marktmenu-diner voor 1 persoon gewonnen had en of ze me aanstaande zaterdag (de volgende dag dus) konden verwelkomen in restaurant Paisan in Hilversum.

 

Sint Maarten

 

Had even niet gezien dat er een prijs aan verbonden was en we waren natuurlijk heel erg verrast. Maar ja ik heb een heleboel snoepgoed voor Sint Maarten in huis gehaald, wat te doen. De lollies, snoepgoed, etc. zet ik in een schaal buiten neer. En van de mini reepjes, maak ik nog wel iets lekkers.

Restaurant Paisan in Hilversum

We gaan vanavond dus naar Paisan in Hilversum. Daar aangekomen realiseren wij ons dat het onze verlovingsdatum is, dus laten we er maar een mooie avond van maken. We hebben geluk en kunnen de auto voor de deur kwijt. Als we binnenkomen worden we van harte verwelkomd door het bedienend personeel en ook nog eens gefeliciteerd. Het restaurant ziet er modern en gezellig uit. Comfortabele stoelen, stoere houten tafels en mooie linnen servetten.

Het Marktmenu van november

 

We krijgen te horen dat ik het Marktmenu gewonnen heb en men vraagt of hubbie gezellig meedoet met het menu. Het keuzemenu ziet er goed uit, dus we besluiten om hiervan samen te genieten.
Je kunt van het Marktmenu kiezen uit: een 2 gangenmenu (€ 25,-), 3 gangen (€ 31,50) en 4 gangen (€ 37,50).
Het lijkt ons allemaal lekker en we besluiten om alles maar te proberen.

Restaurant Paisan in Hilversum Restaurant Paisan in Hilversum

 

We bestellen een glaasje wijn Chileense Khipu Chardonnay (€ 3,95) en genieten van een amuse. Het is een courgette spinaziesoepje met een beetje pit van een groen pepertje. Lekker. Erbij komt een mandje brood en heerlijke fruitige olijfolie waarin we kunnen dippen en een fles water welke in prachtige glazen geschonken wordt.

Restaurant Paisan in Hilversum Restaurant Paisan in Hilversum

Als voorgerecht verschijnt er de Pompoensoep met saffraan, munt, kokosmelk en ras-el-hanout en voor mij de Geroosterde rode mul met een salade van tuinbonen, rucola, bosui en een vinaigrette van harissa. De smakelijke soep is kruidig maar ook mild door de kokosmelk, de rode mul kon wat hoger op smaak zijn, maar met een draai van de zoutmolen is het een prima salade geworden. Vooral de dubbel gedopte tuinbonen en het krokant gebakken dopje van de tuinbonen zijn zalig.

Restaurant Paisan in Hilversum

 

We zijn overmoedig en bestellen ook 1 tussengerecht en daar hebben we geen spijt van. Het is een Ravioli gevuld met pompoen met daarover hele kleine stukjes krokante courgette, een beurre noisette met salie en een zeer gerijpte Parmezaanse kaas. Dit gerecht is goddelijk!

Restaurant Paisan in Hilversum Restaurant Paisan in Hilversum

Maar ja wij krijgen ook nog een hoofdgerecht en daar verschijnen de borden al. Auke heeft Scholfilet met broccolipesto, wortelrisotto en witlof met een krokant sumaklaagje en de Parelhoen met bospaddenstoelen bulgur, maïs, dragon, gepofte bietjes en chipjes van de aardpeer zijn voor mij. Het zijn behoorlijke porties, maar alles gaat op zo lekker is het. Bij de parelhoen drink ik een aanbevolen rode wijn, de Corte Ottone Brindisi Reserva uit Puglia, Italië (€ 5,50) welke mooie samengaat met het gerecht. Hubbie blijft aan de Spaanse Finca Constancia Verdejo, Sauvignon Blanc (€ 4,50). Leuk detail is dat ze hier BOB glaasjes schenken, dus halve glazen wijn voor de chauffeurs die wel wil genieten van een slokje wijn bij het eten.

 

Eat-a-mess

 

We zijn voldaan en dan verschijnt chefkok Raoul aan tafel. Of het allemaal gesmaakt heeft, nou dat heeft het. Raoul vertelt dat ze in dit restaurant werken met zoveel mogelijk lokale producten uit het seizoen. Wekelijks haalt hij zelf de groenten bij een lokale moestuin. Zo ook de aardperen van de prijsvraag. Ze combineren de smaken van de Middellandse Zee met die van het Midden-Oosten. Op de vraag of we nog een dessert willen, laten we weten dat we eigenlijk al veel gegeten hebben. Maar hij vertelt zo enthousiast over een dessert, wat geïnspireerd is op een gerecht van Massimo Bottura (Oops I dropped the lemon tart) in dit geval Eat a mess (Eton Mess), met ambachtelijk ijs gemaakt door een vriend van hem, dat we toch overstag gaan. Eentje dan maar.

 

Restaurant Paisan in Hilversum

Maar we willen even wachten en dat kan ook. Uiteindelijk komt dan toch de Eat-a-mess (€ 8,-), een bord vol met lekkers. Waar zal ik beginnen, ambachtelijk yoghurt/sorbetijs, rabarber, labneh met kardemom, meringueschotsen met roze peper en een rozensiroop. Een smaaksensatie op een bord, heerlijk! En hubbie die zegt dat hij voorlopig geen toetjes meer wil, eet het bord met smaak op.

Restaurant Paisan in Hilversum

We nemen nog een kopje koffie na (met huisgemaakte brownies). Tja als we toch ons te buiten gaan, eten we die ook nog maar op haha.

 

Wat hebben wij een fijne avond gehad en wat hebben wij genoten. Mede door de fantastische bediening, Olivier en Anneloes doen het top. Ontzettend gastvrij, veel kennis en gepassioneerd. We zijn aangenaam verrast in Restaurant Paisan in Hilversum en dat zeg ik niet omdat ik een diner gewonnen heb. Het was gewoon goed en gezellig!

 

Thuis aangekomen was al het snoepgoed en schaal verdwenen.

 

Paisan Mediterranean Kitchen 
‘s-Gravelandseweg 46
1211 BT Hilversum
T: 035 – 5447075
E: info@paisan.nu


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden