Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Op een warme zomeravond gaan we genieten in de bossen van Nunspeet. Als je Nunspeet inrijdt vanaf de A28 staat op de borden al aangegeven waar we naar toe moeten. Een soort van bospad op en daar ligt het prachtige restaurant tussen de bomen. Het voormalig societeitsgebouw van de Rotterdamse Bank is een Gemeentelijk monument en ligt in een prachtige omgeving. We gaan genieten van een tapasmenu voor maar € 8,75 (dat is een korting van 50%). Ik mag voor Social Deal gaan dineren en we gaan lekker in de schaduw op het terras zitten. Lees hier mijn Restaurant review van Herberg Nuwenspete in Nunspeet.

 

De ambiance

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

We worden aller aardigst ontvangen door de jongedames van de bediening en ze hebben een leuk tafeltje voor ons onder een grote parasol. Het is ondanks dat het 35 graden is vandaag, verrassend koel eronder en wonder boven wonder geen vliegen of wespen hier. Deze mooie parasols hebben ook verwarming, goed te weten dat je tot laat in het seizoen buiten kunt eten. Het terras is prachtig maar binnen ziet het er ook geweldig en sfeervol uit. Leuke muurschilderingen en een mooie open haard, dus ’s winters zal het hier ook goed toeven zijn als de haard brand.

Restaurant review van Herberg Nuwenspete Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Tapasmenu

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Voor ons is het tapasmenu een verrassing en al snel krijgen we een vegetarisch tomatensoepje. De soep is lekker, maar van mij had het op deze warme avond wel een koud soepje mogen zijn. Maar ja, hoe lang blijft het nog zo extreem warm. Dus er zal voorlopig nog wel warme soep geserveerd worden.

 

Tweede gang

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Na het soepje komt al heel snel een grote plank met lekkernijen. Dit ziet er uit als een uit de kluiten gewassen borrelplank, maar het schijnt slechts een van de – meerdere gangen van -het tapasmenu te zijn. We besluiten daarom maar niet al te veel van dat overheerlijke brood te eten. Verder bestaat dit plankje uit gemarineerde mozzarellabolletjes, Parma ham met een balsamicosiroopje, zongedroogde tomaten, bij het brood lekkere pesto, tapenade en aioli, rauwkost met een bieslookdip, warme nachos met gesmolten kaas en quacamole en als laatste gemarineerde olijfjes.

 

 

We willen even wachten tot het volgende tapasgerecht en dat is geen probleem. Langzamerhand loopt het terras aardig vol. Wij zijn niet de enigen die deze mooie stek gevonden hebben. De jongedames van de bediening, die er overigens leuk uitzien in hun zwarte blouses (wel warm vandaag) en sloofjes voor, lopen hun benen uit hun lijf om iedereen te bedienen.

 

Derde gang

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

 

Dan verschijnt er weer een plankje. Hierop een heerlijke crostini ossenworst met truffelmayo, knapperige knoflookbroodjes, zalige gerookte zalm met kerriesausje op een bedje veldsla en vegetarische gehaktballetjes met een heerlijke tomatensaus. De saus vind ik eerlijk gezegd lekkerder dan de balletjes.

 

Laatste gang

 

Na deze plank willen we weer even wachten, het schijnt dat er nog een tapasronde te gaan is. En we eindigen dit tapasgeweld goed er verschijnt een grote schaal met daarop lekkere kipkluifjes in zoete chilisaus, grote paddenstoelen in een sausje met groentechips, een surf en turf van garnalen met ossenhaasstukjes en een grote puntzakjes met frietjes en mayo. Helaas was de ossenhaas helemaal doorgeslagen en nadat we dit melden, werd er gelijk een nieuw bordje voor ons gemaakt. Deze ossenhaas was heerlijk, lekker mals en de gamba’s waren ook zalig.

 

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

We hebben een paar uur ongedwongen zitten genieten op deze mooie dag en prachtige locatie op de Veluwe en we komen helemaal tot rust in de bosrijke omgeving. Vooral de ossenhaas met gamba’s waren heerlijk, die moet je eens proberen! En jij kunt ook genieten van dit heerlijke 3-gangen tapasdiner bij Herberg Nuwenspete door hier te klikken en gebruik te maken van de mooie aanbieding van Social Deal.

 

Deze restaurant review van Herberg Nuwenspete is gemaakt in samenwerking met Social Deal.


2 reacties
Fam Meier

augustus 24, 2018 @ 6:09 pm

Het ziet er prachtig uit !Tot hoelang is deze aanbieding,we krijgen er ook zin in

Hanneke de Jonge

augustus 25, 2018 @ 7:05 am

Als je op de link klikt van de aanbieding, kan je zien hoe lang deze nog geldig is. Groetjes, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden