Restaurant Sky56 in Arnhem

Restaurant Sky56 in Arnhem

Vandaag maken wij een trip down memory lane in Arnhem. Ik heb een mooie tijd gehad op Schoevers in deze stad, toen ik daar een opleiding volgde. In de vrije uurtjes gingen wij vaak op de Korenmarkt een drankje pakken of even shoppen in het centrum. Natuurlijk gaan wij ook lekker uit eten vanavond. Omdat ik chef Sibrecht Brenning al een heel tijdje volg, willen wij in het restaurant gaan eten waar zij werkt. Dit is Restaurant Sky56 in Arnhem. Sibrecht zwaait sinds de opening van dit restaurant – een paar maanden geleden – de scepter in de keuken.

 

Sky56

Restaurant Sky56 in Arnhem Restaurant Sky56 in Arnhem Restaurant Sky56 in Arnhem

Aan de Rijnkade 56 in Arnhem zit restaurant Sky 56, naast restaurant Sky, wat van dezelfde eigenaar is. In het mooie statige pand aan de Rijn vind je een prachtig, intiem ingericht restaurant, met mooie aarde kleuren. Zomers is er buiten een heel groot terras aan het water, het lijkt mij fantastisch om dan ook eens op een warme zomeravond te dineren hier.
Er is een open keuken met daarvoor een grote chef’s table.
Wij worden hartelijk ontvangen door Sibrecht en krijgen een knus tafeltje bij de open haard.
De gastheer schenkt ons gelijk een glas water in en geeft ons de kaarten. Wij hebben geen menu- of wijnkaart nodig, we laten ons graag in de watten leggen door Sibrecht. Het wordt een avondvullende gastronomische reis van een 7-gangen diner met 7 verschillende wijnen.

 

Amuses

Restaurant Sky56 in Arnhem Restaurant Sky56 in Arnhem

Sibrecht brengt ons de amuses, het is een linzensoepje met pul biber, pani puri gevuld met hummus en dadel en een hoorntje gevuld met een erwtenmousse. Nou onze smaakpapillen zijn al aan het werk gezet, dit belooft veel goeds.
Daarna wordt er een heerlijke pappadums met dotjes gochujang mayonaise en een broodje met een beurre noisette en een boter met eetbare bloemetjes op tafel gezet. Die beurre noisette is snel weggesmeerd kan ik jullie vertellen.

 

Gerecht 1

Restaurant Sky56 in Arnhem

Open ravioli, kwartelei, groene asperge, beukenzwam, langoustine met een harissa beurre blanc, daar beginnen we het diner mee. Het eerste gerecht begint al goed, aan tafel worden de langoustines perfect iets aangegaard met een brander wat voor een extra stukje beleving zorgt. En die harissa beurre blanc erbij, hoe verzin je het ….. zo lekker!

Wijn: Weinland Grüner Veltliner 2021 Bründlmayer uit Oostenrijk. Een licht, fris en fruitige witte wijn met minerale nuances in de geur citroenen een pepertje.

 

Gerecht 2

Restaurant Sky56 in Arnhem Restaurant Sky56 in Arnhem

Rundertataki met sjalot, gele wortel gekookt in rode bietensap, olijf, kastanje, dukkah, bergamot en een zhoug saus. De tataki was mooi rood en supermals en sjalot erbij was lekker geroosterd. Hubbie is een vleesliefhebber en vindt de tataki tongstrelend.

Wijn: Weingut HEES Steingewann Riesling uit Duitsland. Een licht droge en fruitige witte wijn, sappig en fris met tonen van citrusvruchten en licht steenfruit en een delicate minerale afdronk.

 

Gerecht 3

Restaurant Sky56 in Arnhem

Gerookte beekridder met diverse bereidingen van biet, gegrilde witlof, krokantje van truffelaardappel, blauwe bes, mosterd kaviaar en poeder van cepes. De biologische beekridder wordt gekweekt in de Betuwe, deze was lekker licht gerookt. De kaviaar van mosterd was verrukkelijk erbij.

Wijn: Rueda ‘Carrasviñas’ Barrica’ 2021 Félix Lorenzo Cachazo uit Spanje. Rijke, krachtige wijn met een intense neus en een lange afdronk.

 

Gerecht 4

Restaurant Sky56 in Arnhem

Heerlijke geroosterde artisjok, met foie gras, kaantjes van aardpeer, za’atar en een crème van Saanen geitenkaas. Tja wat zal ik zeggen …. foie gras is mijn guilty pleasure en deze smelt in de mond. Daarbij nog een heerlijke saus van geitenkaas die het gerecht compleet maakt.

Wijn: Dubicz Irsai Olivér uit Hongarije. Lichte wijn met tonen van vlierbloesem, citrus en appel.

 

Gerecht 5

Restaurant Sky56 in Arnhem

Hert, een rolletje van pompoen, miso tomaat, zwarte knoflookpuree met een curry van pompoen en een Tomasu sojasaus met pruim. Daarop wordt aan tafel truffel geraspt. Ook dit gerecht is weer van grote klasse met supermals vlees. De sauzen waren ‘to die for’ en de pompoenbereiding zalig.

Wijn: Finca San Martin Crianza DOCa 2019 – Torre de Oña uit Spanje. Robijnrode fruitige rode wijn met tonen van pruim, rood fruit en laurier.

 

Gerecht 6

Restaurant Sky56 in Arnhem

We zitten al aardig vol maar gaan gewoon door met een mooie zachte Shropshire blue met blauwe kaas ijs, mandarijngel en mandarijngelei en een gekarameliseerde plak peer. Wat een heerlijke kaas en manlief die helemaal niet van blauwe kaas houdt, zit het met smaak op te eten. De combinatie van de blauwe kaas met mandarijn is echt goddelijk.

Wijn: Nagy-Somló ‘Arankönny’ Late Harvest 2017 Tornai uit Hongarije. Een zoete, rijke en complexe wijn van ingedroogde druiven.

 

Gerecht 7

Restaurant Sky56 in Arnhem

We eindigen met een pistacheganache met vanilleparfait, crème fraiche, chips en bloemetjes van aardpeer, rauwe cacao, Marokkaanse thee en een verveine-olie. Wat een bijzondere en verfijnde smaakcombinatie.

Wijn: Quady Elysium black Muscat uit Californië. Een volle, aromatische niet te zoete sappige dessertwijn.

Restaurant Sky56 in Arnhem

Ik ben helemaal voldaan, er kan echt niets meer in. Maar ja dan komt er bij de koffie nog allerlei heerlijke zoetigheden. FUDGE…te lekker om te laten staan.

 

Fine diners opgelet!

 

Sibrecht kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Sky56 in Arnhem. Ze gebruikt mooie Nederlandse producten, het liefst uit de regio. Gerechten met vlees, vis, wild, maar ook een groot aanbod voor vegetariërs. Haar groentebereidingen zijn fenomenaal!
Ik weet dat Sibrecht graag Arabische invloeden gebruikt in haar keuken, met subtiel gebruik van kruiden en bijzondere specerijen. En dat doet ze goed, het zijn verfijnde gerechten opbouwend in smaak met Midden-Oosterse invloeden waar wij zo van houden.

Restaurant Sky56 in Arnhem

De wijnkaart van Sky56 is samengesteld met wijnen uit alle windstreken. Wij kiezen voor een wijn/spijsmenu en dat bevalt uitstekend. Verrassende wijnen die je zelf misschien niet zou bedenken bij de gerechten, maar ze zijn de perfecte aanvulling op de gerechten. Het is een fine dining ervaring, compleet met een geweldige wijnbeleving.
Een restaurant die de trip naar Arnhem helemaal waard is!

 

Restaurant Sky56 in Arnhem 
Rijnkade 56
6811 HB Arnhem
info@sky56.eu
026-2135417


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden