Restaurant Van Sprang in Ermelo

Restaurant Van Sprang in Ermelo

Restaurant Van Sprang in Ermelo is pas een maand geopend en via social media worden wij al een tijdje getriggerd om er te gaan eten. Helaas vallen we niet in de driehonderd winnaars die op de eerste dag mogen komen proeven in het nieuwe restaurant.

 

Dan maar zelf een tafeltje reserveren, want we zijn toch wel erg benieuwd naar deze nieuwe aanwinst in Ermelo. Ze hebben Herman den Blijker en meneer Reimers ingezet om hen te helpen met opbouw van restaurant Van Sprang. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.
De eigenaren van Van Sprang runnen ook restaurant De Dorpskamer in Ermelo, waar we al eens heerlijk gegeten hebben.

 

Op een prachtige warme zondagavond rijden we naar Ermelo. We hebben er zin in en hopen dat we op het terras kunnen dineren. Aangekomen bij restaurant Van Sprang, blijkt het wel een groot terras te hebben …. maar deze ligt helaas niet in de zon. Dan maar naar binnen.
We worden allervriendelijkst ontvangen en naar onze tafel gebracht.

Restaurant Van Sprang in Ermelo

Het eigentijdse interieur van het grote restaurant met mooie kleuren ziet er erg aantrekkelijk uit. Deze eetgelegenheid is zodanig ingericht dat het er niet groot uitziet, maar knus door de goede indeling ervan. We beginnen met een heerlijke Gin&Tonic en krijgen uitleg over de kaart. Net zoals wij in De Dorpskamer ervaren hebben, is er hier gekozen om voor € 29,50 p.p. te kiezen uit ongeveer 50 gerechten van de menukaart. De gerechten worden per twee besteld en deel je samen.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

We bestuderen alle gerechtjes en krijgen alvast een kleine versnapering – in de vorm van (zachte) kaasstengels, olijfjes en noten – voorgeschoteld. En we mogen kiezen uit een amusesoepje, tomaten- of mosterdsoep. We bestellen ze allebei en genieten van het – in snel tempo geserveerde – soepje. We hebben trek, dus de soep gaat er goed in net zoals het heerlijke brood met boter wat erbij komt.
Alleen de muziek is storend hard, we zeggen er wat van maar wordt volgens mij niets aan gedaan.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

Dan is het zover…. we mogen gaan kiezen. En dat is best lastig met zo’n uitgebreide menukaart. De kaart begint met de koude gerechtjes en hieruit kiezen we Rauwe tonijn met een wasabimayonaise (buiten de kaart) en Salade van gerookte makreel met augurk, appel, ui en kappertjes. De plakjes tonijn en groente erbij smaken heerlijk, de salade van makreel is top met lekkere grote kappers erbij.

Restaurant Van Sprang in Ermelo

Wij bestellen een glas Chileense Sauvignon Blanc (4,90). De wijn wordt in een mooi glas met hun logo geserveerd, echter zit er wel heel weinig in het glas. Op mijn vraag of ze altijd deze hoeveelheid serveren, wordt dat bevestigd. De jongedame in kwestie is wel zo aardig om nog iets bij te schenken. De wijn is heerlijk, maar het volgende glas is weer zo’n ‘drieslokken’ hoeveelheid.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

Nu hebben we zin in de Gerookte Ribeye met oude kaas, spekjes en truffelmayonaise en Salade Eendenborst met portstroop, compôte van rode ui en biet. De lichtgerookte ribeye is subliem, alleen liggen er maar een paar hele kleine druppeltjes truffelmayo op en de spekjes kunnen we niet vinden. Tja wat zal ik zeggen van de gerookte eendenborst. Het vlees is erg roze en heeft een beetje een vreemde structuur. Erbij liggen 2 zielige groentechipjes en de compôte van rode ui en biet is nergens te bekennen.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

Op naar de volgende ronde dan maar. Peper Biefstukjes met champignons, ui en pepersaus en Baramundifilet met aardappelcrème (buiten de kaart) worden het. De roergebakken biefstukpuntjes zijn een beetje doorgeslagen, waardoor ze wat taai zijn. Maar de saus is erg lekker, dat maakt dan weer wat goed.
De baramundi is iets te lang gebakken waardoor het heel erg droog is, jammer. De aardappelcrème is een bolletje aardappelpuree is ook erg droog is en het lijkt niet op de beloofde crème.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

Nu hebben we zin in Sweet Slow Cooked Ribs en BBQ Pulled Pork. De in zoete marinade zacht gegaarde ribs zijn lekker van smaak maar de pulled pork is droog en wij kunnen geen barbecue smaak ontdekken.

Restaurant Van Sprang in ErmeloRestaurant Van Sprang in Ermelo

Nou nog één rondje dan. Japanse Beef Tataki en Knoflook Gamba’s worden de afsluiters.
Mooie rode beef wordt er geserveerd, het vlees zelf heeft niet zoveel smaak maar de dressing maakt veel goed. De gamba’s gebakken in knoflookboter zijn verrukkelijk.

 

De bordjes zijn over het algemeen leuk opgemaakt, maar overal hetzelfde toefje sla erop gaat je een beetje tegenstaan. Volgens mij komen de koude gerechtjes al kant en klaar uit de koelkast. De schoteltjes zijn namelijk ook erg koud, waardoor de gerechten (te) koud geserveerd worden.
Portionering is goed, zeker omdat je toch een aantal gerechtjes bestelt van de kaart (shared dining).

 

Er lopen heel veel jonge meisjes in de bediening en we krijgen ze allemaal aan onze tafel. Het blijkt een compleet nieuw team te zijn, maar zo aardig en leuk ze in de Dorpskamer zijn, zo missen we dat hier een beetje. Wellicht nog wat opstart problemen? Of is dit gewoon het niveau van het restaurant en/of zijn wij te kritisch? We weten het niet, misschien moeten we in de toekomst nog een keer terug komen om het opnieuw uit te proberen.

 

Restaurant Van Sprang
Putterweg 2 – 3851 GD Ermelo
0341 554311
http://www.restaurantvansprang.nl/


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden