Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

Op een koude winteravond rijden we naar het centrum van Amersfoort. Als we Amersfoort binnen komen, rijden we de eerste parkeergarage (Beestenmarkt) in. Daar vandaan is het maar een minuutje lopen naar Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort.

We worden hartelijk welkom geheten in het Engels door de eigenaresse/chef van dit etablissement. Zij komt uit Nieuw-Zeeland en is voor de liefde naar Amersfoort verhuisd. We kunnen vanavond dus specialiteiten uit Nieuw-Zeeland verwachten. Zelfs de wijnen en biertjes komen uit dit land.

 

We mogen vanavond genieten van een 3-gangen keuze menu van Social Deal, van € 39,10 voor maar € 19,50 pp (dat is een korting van 50%!).

Lees hier mijn review van Restaurant The Factory Kitchen te Amersfoort.

 

De ambiance

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

 

Onze gastheer is een joviale baardmans. Op zijn aanraden, nemen we een 3-gangen verrassingsmenu. Wel vraagt hij nog even of er iets is wat we niet lusten. Nee hoor wij vinden alles lekker dus kom maar door met de verrassingen.
Hij vertelt ons dat we in de nieuwe opstelling van het restaurant zitten, de lange banken tegen de muur zijn omgetoverd naar knusse hoekjes. En knus is het hier. De bruine stoere inrichting maakt het gezellig. Daarbij komt nog het personeel in hun geruite overhemden, die het geheel compleet maken. Heel informeel, maar heel cosy is het hier. Wij hebben ons genesteld in een comfortabele bank tegenover een mooie muurschildering, waarop de eilanden van Nieuw-Zeeland en leuke details zijn uitgebeeld.

 

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

 

Voorgerecht

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

Het voorgerecht is Gefrituurde supermalse inktvisringen met een salade erbij. De inktvis was bestrooid met een pittig poedertje, dit blijkt een kimchi chilipoeder te zijn. Lekker spicy!
Omdat wij geen alcohol drinken, houden we het bij groene ijsthee. Daarbij krijgen we nog een kan water.

 

Hoofdgerecht

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

Manlief had laten vallen dat hij wel Nieuw-Zeelands lam zou verwachten. Nou, hij wordt op zijn wenken bediend. Een hele Lamsschenkel (Lamb shank) verschijnt er op zijn bord. Daarbij een heerlijke rode wijnsaus, smeuïge aardappelpuree en lekkere wortelen. Het vlees valt van het bot af, zo mals is het.
Ik krijg een Eendenbout (Roasted duck) uit de oven met een blauwe kaassaus en peper. Ook de eend is supermals, hierbij nog heerlijke superzachte plakken zoete aardappel en spruitjes. Tjonge wat is dit smullen!
Het zijn behoorlijk grote porties, maar hubbie verorbert ook nog de rest van mijn eend. Zo lekker vind hij alles.

 

Nagerecht

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort

De gastheer heeft in de gaten dat we aardig vol zitten en zegt dus; “laat maar weten wanneer jullie het nagerecht aankunnen”. Ja laten we maar even wachten, we vermoeden dat het toetje ook wel machtig zal zijn.
En dat is ook zo! Na een tijdje verschijnt de Death by chocolate. Nou de naam zegt het al….. een overload aan chocolade. Een verrukkelijk chocolade lavacakeje met daarop chocolade ijs. Heel veel chocoladesaus erover en oreo kruimels erbij. Nou als echte chocoladeliefhebbers, is dit een schot in de roos bij ons. Super machtig, maar oh zo lekker!

 

Genoten

 

Wat hebben wij genoten in dit restaurant. We voelden ons welkom en de sfeer was super ontspannen. En het eten was top! Het is een verademing om weer eens een goed restaurant gevonden te hebben. We hadden de laatste paar keren dat we uit eten gingen nogal slechte ervaringen, dan is het toch wel heel fijn om weer eens lekker uit eten te gaan. We waanden ons aan de andere kant van de wereld en genoten van de Nieuw-Zeelandse specialiteiten.

Alle gerechten die voorbij kwamen, zagen er trouwens top uit. De Fish and Chips, Crispy whole red seabass, Thai yellow curry salmon en Factory reef ‘n beef zijn stuk voor stuk gerechten waar wij voor terug willen komen.

 

Wil jij ook genieten van deze heerlijke of andere specialiteiten, klik dan hier om gebruik te maken van deze mooie aanbieding van Social Deal.

 

Deze Restaurant review The Factory Kitchen Amersfoort is gemaakt in samenwerking met Social Deal.

 

 

Restaurant The Factory Kitchen Amersfoort
Zuidsingel 66
3811 HD Amersfoort
033-4799339


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden