Restaurant De Walrus in Sneek

Restaurant De Walrus in Sneek

Hubbie – die in Friesland geboren is – wil af en toe naar zijn geboortegrond. Even langs familie en lekker bijkletsen in het Fries. Daarom gaan wij op een zonnige zondag op weg naar Bolsward. Via de nieuwe weg (fly-over) bij Joure komen we in Bolsward. En na een dagje familie, vragen we waar we lekker kunnen eten in de buurt. Het restaurant De Walrus in Sneek wordt ons aanbevolen.

 

Restaurant De Walrus in Sneek

 

Sneek ligt maar op 10 minuutjes van Bolsward, dus op naar Sneek. Daar komen we in een ontzettend gezellig stadscentrum en lopen zo tegen het restaurant aan. Van buiten ziet het er al top uit met terrassen rondom deze zaak. Op de tafels buiten branden gezellige vuurbakken en het is lekker warm buiten. We besluiten toch maar binnen te gaan eten. Binnen in het grand café worden we allervriendelijkst ontvangen en onze jassen worden aangenomen. Gelukkig is er nog een tafeltje vrij voor ons. Het restaurant zit bomvol op deze zondagavond en de gezelligheid straalt er vanaf.

Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek

Aan onze tafel verschijnt een knappe jongeman, Fokke heet hij. Deze Fokke verstaat zijn vak goed. Hij spreekt overigens zonder Friese tongval en op onze vraag of hij wel Fries is, zegt hij dat hij tweetalig (Fries en Nederlands dus) is opgevoed. We hebben al gelijk het gevoel dat we goed zitten bij Fokke en dat is ook zo. Charmant, vriendelijk, behulpzaam en hij bedient ons met een flair die je niet vaak meer tegenkomt in restaurants.

 

Proeverij Menu

 

Hij geeft ons raad met de kaart en de wijn, we bestellen een glas Chenin Blanc Suikerbossie een frisse en sappige witte wijn en een Colombard-Sauvignon Blanc L’Horgelus 2016 een heerlijke fruitige witte wijn (beide € 4,-). We zijn een beetje overmoedig vanavond en gaan voor het Proeverij Menu (32,50). Na een kwartiertje verschijnt er een lange schaal met heel veel lekkernijen. Fokke legt prima uit wat het is en wenst ons smakelijk eten.

Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek

 

Nou dat gaat wel lukken zo te zien. We beginnen met het Mosterdsoepje met spekjes en bieslook. Manlief – die altijd zegt dat hij niet van mosterd houdt – klokt dat soepje met smaak naar binnen. Een knapperige Bruschetta met tomatenblokjes en uitjes is ons volgende hapje. Dan beginnen we met de Zalmtartaar die goed op smaak gebracht is. De Tompouce met huisgerookte makreel is wel heel erg lekker, lekker bros bladerdeeg met een crème ertussen wat op smaak gebracht is met citroen en daarop de makreel. Als laatste een Rundercarpaccio rolletje net groene pesto, olijven, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en oude kaas. Yammie wat een verwennerij.

Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek

 

Door de drukte verontschuldigt Fokke zich dat het hoofdgerecht iets op zich laat wachten. Ik vind het niet erg, want die voorgerechten proeverij was wat veel. Maar daar komt ons hoofdgerecht al. Het hoofdgerecht van het Proeverij menu mag je zelf uitkiezen. Hubbie gaat (natuurlijk) voor de Schotse biefstuk met spek, ui, champignons en kalfsjus en ik ga voor de Kalfslende met gebrande mosterd, rozemarijn aardappeltjes en appelstroopjus. Er wordt ons gevraagd hoe de cuisson (garing) moet zijn. Hubbie wil een rode biefstuk en ik vraag of de kalfslende rosé geserveerd kan worden. Dat kan en ja hoor …. perfect gebakken vlees verschijnt er. De kalfslende is zo mals als boter en iemand aan de overkant van de tafel verorbert ook nog de helft hiervan. Geloof dat hij spijt heeft van zijn keuze. Erbij worden lekkere frietjes, compote en een bakje sla geserveerd.
We drinken een glas Rioja DOC Navajas mooie kruidige rode wijn (€ 4,50).

 

Grand Dessert

 

Het is afgeladen druk in restaurant De Walrus, het personeel loopt de benen onder het lijf. Maar Fokke heeft er plezier in en wij daarom ook. Als klapper op de vuurpijl verschijnt er weer een lange schaal met de nagerechten. Pfff, we zijn echt overmoedig. Na al het lekkers wat we al gegeten hebben, maken we toch een beginnetje aan het dessert wat naar ons lonkt. Ik vraag aan Fokke of er een dessertwijn is en hij zegt: komt eraan. Maar ja dat glaasje laat even op zich wachten. Wat blijkt er staat geen dessertwijn koud. Maar als goede oplossing krijg ik een heerlijk koud en zoet glas Don PX Bodegas Toro Albalà van het huis, omdat de dessertwijn niet koud staat. Nou die gaat er wel in hoor!

Restaurant De Walrus in Sneek Restaurant De Walrus in Sneek

Waar moeten we beginnen; Brownies, kletskoppen, Chocolade lavataartje met slagroom en aardbeiencoulis, Monchoutaartje met vruchtencompote en monchou roomijs, Suikerbroodpudding met kaneelijs en vers fruit. Ik eet nooit een dessert in een restaurant, maar zit van alles toch naar binnen te schuiven. En die PX erbij…..zo zalig!

 

Een dubbele espresso moet ons bij de les houden voor de rit naar huis en met volle buiken rijden wij voldaan naar Zeewolde. Wat een genot om in zo’n restaurant te eten waar alles klopt. De kwaliteit en versheid van de geserveerde gerechten is boven verwachting en de smaken zijn helemaal top. Stuk voor stuk jong, vriendelijk en verzorgd personeel loopt er rond. Ja en Fokke…. vriendelijk, niet te joviaal, nam ondanks de drukte alle tijd voor ons.

Restaurant De Walrus in Sneek

Als we weer op familiebezoek gaan in Friesland, gaan we zeker nogmaals eten bij Restaurant De Walrus in Sneek.

 

De Walrus
Leeuwenburg 11
8601 CG Sneek

0515 438 100


2 reacties
Jose Poelen

oktober 19, 2017 @ 11:18 am

Dat was een fijn bezoek. Klinkt als een héérlijke avond. ♥

Hanneke de Jonge

oktober 19, 2017 @ 1:48 pm

Ja het was geweldig.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden