Review kookboek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver

Review kookboek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver

Volgens mij is dit nieuwe boek van Jamie Oliver Super food voor familie en vrienden alweer zijn 18e kookboek. Nu moet ik bekennen dat ik bijna al zijn boeken in de kast heb staan. Ben namelijk vanaf het prille begin dat Jamie met zijn programma Naked Chef op TV kwam, fan van hem.

Na zijn boek Super food, komt Jamie nu uit met dit boek vol met superfood gerechten voor het hele gezin. Nu betekent super food voor Jamie niet alleen maar de gojibessen, hennepzaad, chiazaadjes en acaibessen, maar een gezond eetpatroon waarop je let wat en hoeveel je eet. (H)eerlijke supergezonde gerechten die ook nog eens superlekker zijn.

 

Het zijn oude vertrouwde comfort food gerechten en klassiekers, allemaal in een nieuw en gezond jasje gestoken. Niet alleen lekker en vullend maar ook perfect uitgebalanceerde verantwoorde maaltijden voor elke dag. Al kook je maar 3 of 4 keer per week uit dit boek, dan komt dit je gezondheid ten goede. Voor degene die het interesseert, staan bij alle gerechten de voedingswaarden vermeld. Leuk detail is dat Jamie zelf alle foto’s in dit boek geschoten heeft.

 

Het boek begint met Ontbijtjes zoals gezonde ontbijtdonuts met honing, blauwe bessen en yoghurt. Super gezonde smoothies, Eieren op diverse manieren bereid, Krokante rijstpannenkoeken een heel veel belegde roggebrood recepten.

 

Snelle happen onder de 25 minuten is het volgende hoofdstuk. Japanse misosoep, Pasta met groene groenten en pesto en nog veel meer soorten gezonde pasta’s komen hier voorbij. De Vegetarische nasi met tofu zal ik zeker gaan maken.

 

Dan de Gezonde klassiekers. Deze bestaan uit klassiekers zoals Shepherd’s pie met puree van koolraap en aardappelen, Gezonde burgers, Zalm & garnalenpie met zoete aardappelpuree en een Smoky Vegachili in een gezond jasje gestoken.

 

Uit het hoofdstuk Salades lonken de Tandoori kipsalade, Italian superfoodsalade, Garnalen mihoensalade, Bibimpap of Warmgerookte forelsalade met krieltjes, bietjes en zachtgekookt eitje wel heel erg naar mij. Salades die ik stuk voor stuk wil gaan bereiden.

 

In Ovenschotels ziet de Kip & chorizo uit de oven met paprika’s en zoete aardappelen er wel heel erg lekker uit. Of wat denk je van Siciliaanse visschotel, Vega Bolognese, Pasta knoflook champignons en romige tijm en truffelsaus, Risotto met erwten en spinazie of een Pompoen mac and cheese?

 

En natuurlijk mogen de Soepen niet ontbreken. Minestrones voor alle vier de seizoenen, Peruaanse zoete aardappelsoep met maïs, paprika, kip en quinoa of een mooie knalgroene Prei aardappelsoep zijn daar een paar voorbeelden van.

 

En dan is er nog een hoofdstuk Keuken hacks met slimme trucs en tips zoals gerechten of sauzen die je in grote hoeveelheden kunt bereiden en waarvan je dan een deel invriest voor een volgende keer.

 

Het boek besluit met een hoofdstuk vol met interessante informatie over gezonde voeding. Gezond en gelukkig. Balans is hier de key word met tips voor een uitgebalanceerd bord, wat te eten en wat zijn gezonde porties voor een man, vrouw of kind.

Tips voor superfood voor elke dag en het voor de hand liggend advies van drink, slaap en beweeg voldoende. Ook handige weetjes over suikers en hoe betrek je de kids bij het koken.

 

Ik ben enthousiast over het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Het is een mooie aanvulling op de boeken van Jamie die ik al heb. Het is wel een ‘typisch’ Jamie boek met bij veel recepten een waslijst aan benodigde ingrediënten. Maar dat zijn we wel gewend van hem.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden