Lees snel verder.

Vakantiegevoel vasthouden met eten, zo doe je dat!

De voorpret voor een vakantie duurt vaak lang en de vakantie zelf is natuurlijk ook heerlijk. Maar wat is het nadeel? Het vliegt voorbij! Voor je het weet ben je weer thuis en moet je het doen met de mooie foto’s en filmpjes die je hebt gemaakt. Toch kun je meer uit een vakantie halen én er langer van nagenieten. Hoe je dit doet? Door op de plek van bestemming goed om je heen te kijken wat betreft lokale culinaire gebruiken. Niet iedere bestemming is hier even geschikt voor. Welke een pareltje is in de culinaire categorie? Vakantiegevoel vasthouden met eten, zo doe je dat! Lees snel verder.

 

Vakantiegevoel vasthouden met eten, zo doe je dat!

Goed gekruid

 

De ene keuken is de andere niet. Wij vermoeden dat weinig toeristen na een bezoek aan ons land massaal aan de stamppot of erwtensoep gaan. Een uitzondering daargelaten natuurlijk. Daarentegen kunnen wij heel wat leren van buitenlandse keukens. Een favoriet is de Turkse keuken. In Nederland vinden we niet heel veel Turkse restaurants, over het algemeen worden deze weggezet als Arabisch. Maar de Turkse keuken is zeker wel een specifieke keuken met een eigen signatuur. Een vakantie naar Turkije is dan ook letterlijk een culinaire ontdekkingsreis.

 

Klein maar fijn

 

De Turkse keuken kent vele eigen gerechten, waar veelal lamsvlees en kip bij komt kijken. Denk aan gerechten als vleesbrochette (sish-kebab), Turks brood (Pide), pilav, gevulde groenten (dolma’s) en gevulde wijnbladen (sarma’s), Turkse pizza en natuurlijk het mierzoete maar wel lekkere bladerdeeggebak (baklava). Maar wat ook typisch Turks is, is een tafel die goedgevuld is met kleine bakjes met gerechtjes. Dit zijn de tapas die we kennen uit Spanje, maar dan op zijn Turks. Dus nog meer divers gekruid -met bijvoorbeeld sumak en koriander- en alle smaken kun je hierin vinden. Dips als muhammara maar ook hummus varianten komen hierbij aan bod. En het leuke is, dit zijn allemaal gerechten die je zelf eenvoudig kunt maken.

 

Vakantiegevoel vasthouden met eten, zo doe je dat!

 

Vakantie in eigen keuken

 

Dus om dat vakantiegevoel vast te houden is het aan te raden je vaste supermarkt eens in te ruilen voor de plaatselijke (Turkse) toko en daar op zoek te gaan naar kruiden, producten en specerijen die je nog niet kende. Combineer dit met je ervaringen van je vakantie, een rondje googelen naar recepten en je eigen inspiratie en je zult ontzettend lekkere en vernieuwende recepten op tafel toveren.

 

Kortom, gebruik de vakantie voortaan als bron van inspiratie om tot nieuwe gerechten en culinaire uitspattingen te komen. Zo is je vakantie niet over wanneer je weer terug bent, maar juist de start van een inspiratiereis richting een nieuwe keuken.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden