Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn

Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn

Lekker snel en makkelijk koken, dat is wat we willen als we op vakantie zijn. En Onno Kleyn helpt ons daarbij met zijn herziene uitgave van de vakantiekookboeken Italië, Spanje en Frankrijk. Ik mocht het vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn ontvangen, met daarin heerlijke en makkelijk te bereiden Italiaanse streekgerechten. De recepten hierin zijn niet alleen heel erg handig voor als je op vakantie bent in Italië, maar het is natuurlijk ook een superleuk kookboek voor thuis.

 

Onno Kleyn de culinair- en wijnjournalist van Nederland, neemt je mee op zijn culinaire reis door het vakantieland Italië. Het handige boek in pocketformaat past prima in een koffer of reistas en staat vol met recepten, tips en informatie over het doen van boodschappen en het koken op bijvoorbeeld een campinggasstelletje.

 

Met tips voor de kookspullen die je nodig hebt op reis, waarbij uiteraard een pastapan, goede messen en een snijplank niet mogen ontbreken. Bij elk recept staat vermeld of je dit kunt bereiden op een gasstelletje, skottelbraai, barbecue of vuurloos.

 

De Italiaanse benamingen voor de winkels worden genoemd in het boek. Wel handig om te weten dat een kruidenier Alimentari genoemd wordt, de broodbakker Panificio, forno, de groenteman Frutta e Verdura en de slager Macelleria.
Achterin het boek vind je een beknopte Nederlands-Italiaans en Italiaans-Nederlands woordenboek met natuurlijk de vertalingen van de meest gangbare etenswaren en drank.

 

Het boek begint met Salades, de Italianen eten namelijk bijna altijd een salade bij hun maaltijd. Van de bekende Insalata verde, Mista, Caprese tot een Witte bonensalade met tonijn, Rijstsalade met truffel en natuurlijk de Panzanella, vind je in het boek. Makkelijk te bereiden salades met slechts enkele ingrediënten.

 

Dan volgen de Voorgerechtjes (Antipasti) en lunchhapjes (bocconcini). Hierin handige tips om – zonder gekook – van lekkere lokale vleeswaren een voorgerecht in elkaar te ‘flansen’.

 

Er wordt natuurlijk uitgebreid aandacht besteed aan de diverse soorten pasta’s. Wederom is het de kunst om met gebruik van slechts enkele ingrediënten, de lekkerste pasta’s op tafel te zetten. Zoals deze klassieker Spaghetti aglio e olio. De rijstgerechten in de vorm van risotto’s ontbreken uiteraard ook niet in dit boek.

 

Vis-, Vlees en Groentegerechten volgen nu: De Zalm met basilicum en Goudbrasem in witte wijn of de beroemde Bistecca alla fiorentina (T-bone steak) of Tagliata (salade met biefstuk) zullen zeker door mij gekookt worden.

 

Aan de toetjes is ook nog gedacht! Door vers fruit te combineren met bijvoorbeeld drank, citroen of balsamico creëer je een bijzonder nagerecht, wat eenvoudig klaar te bereiden is op de camping of in je vakantiehuisje.

 

We gaan dit jaar (helaas) niet op vakantie naar Italië, maar ik denk dat als ik gerechten uit dit boek ga bereiden, wij ons zeker in La Bella Italia zullen wanen.

 

Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn
ISBN 978 90 388 0431 6
juni 2017


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden