Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Degenen die beginnen met het beoefenen van fysieke activiteiten, bijvoorbeeld bodybuilding, met name die gericht zijn op hypertrofie, leren al snel dat eiwitten een sleutelrol spelen bij het bereiken van de gewenste resultaten. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de groei en het herstel van het weefsel, wat bijdraagt aan de vorming van nieuwe spiercellen. Hoe doen veganisten het? Ze investeren in plantaardige eiwitten d.w.z. in veganistisch voedsel om spiermassa te winnen.

 

Hoewel dierlijke eiwitten een hoge biologische waarde hebben, zijn sommige groenten ook goede bronnen van deze aminozuren, waardoor ze bondgenoten zijn op het moment van de training. Het geheim is alleen maar om te investeren in een gevarieerd en evenwichtig dieet, om de inname van alle essentiële aminozuren te garanderen.

 

Leer welke eiwitrijke plantaardige voedingsmiddelen niet kunnen ontbreken in het dieet van de trainers.

 

Quinoa

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Het “moederlijke graan” bevat volgens de Inca-beschaving niets minder dan alle negen essentiële aminozuren voor ons organisme. Quinoa is een eiwitbron die vergelijkbaar is met melk en heeft het voordeel dat het zeer veelzijdig is.

 

Het is een geweldige vervanging voor witte rijst, naast de mogelijkheid om deel uit te maken van jouw ontbijt, het begeleiden van fruit, en het is een ingrediënt in recepten voor brood, gebak en taarten.

 

Haver

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Tryptofaan is een aminozuur dat verschillende functies in ons lichaam heeft, zoals het verminderen van de bereidheid om koolhydraten te consumeren, het helpen bij gewichtsverlies, het beheersen van de eetlust, het stimuleren van de productie van GH (groeihormoon), onder andere. En een kopje havermout heeft bijna de totale hoeveelheid tryptofaan die per dag wordt aanbevolen.

 

Pompoenzaad

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Dit is een rijke bron van lysine, een van de essentiële aminozuren die het meest voorkomt in dierlijke eiwitten. Daarom is dit een voedsel dat het verdient om deel uit te maken van het dieet van degenen die zijn gestopt met het eten van vlees.

 

Kastanjes

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Alle kastanjes zijn goede eiwitbronnen, maar één in het bijzonder is de aandacht waard. Cashewnoten hebben een aminozuur, arginine genaamd, dat de prestaties tijdens fysieke activiteiten en het vermogen om te herstellen na de training verbetert. Maar pas op voor overmatige consumptie van oliehoudende zaden, want die zijn rijk aan vetten, wat kan leiden tot gewichtstoename.

 

Donkergroene bladeren

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Zorg ervoor dat je groenten zoals kool, broccoli en spinazie eet. Naast het feit dat ze bronnen van ijzer en andere mineralen en vitaminen zijn, zijn ze ook bronnen van eiwitten die, in combinatie met andere voedingsmiddelen, zorgen voor de behoefte aan alle aminozuren.

 

Soja

Veganistisch voedsel om spiermassa te winnen

Soja is een compleet eiwit. Ons lichaam heeft 20 aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren, waarvan het er 11 zelf produceert. De andere negen zijn aanwezig in soja en zijn extract.

 

Dus het is een ander voedsel dat op grote schaal wordt geconsumeerd door degenen die het eten van vlees hebben opgegeven. Het is ook de moeite waard om te investeren in tofu en sojamelk om het dieet te vervolledigen.

 

Gojibes

 

Deze supervrucht die de bondgenoot is geworden van degenen die een functioneel dieet zoeken, bevat 19 aminozuren (waaronder de acht essentiële die ons lichaam alleen via de voeding kan verwerven). Het is ook een bron van vitamine C, die helpt bij de verbranding van vetten, en B-vitaminen, die de stofwisseling versnellen en daarmee het energieniveau van het lichaam verhogen.

 

Tip

Om deze voedingsmiddelen goed te laten functioneren en om jouw lichaam ten volle te laten profiteren van de voordelen, is het essentieel om professionele ondersteuning te zoeken. Alleen de voedingsdeskundige zal in staat zijn om een voedselplan / voedingsschema op te stellen volgens zijn profiel, behoeften en te bereiken doelen.

Kijk voor meer informatie ook op deze website: MNLK.nl

 

 

Ben jij niet veganist maar vegetariër? Lees dan hier wat de eiwit alternatieven zijn voor jou.


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden