Verse Wasabi

Verse Wasabi

Ik mocht van Sir Green Wasabi verse wasabi rhizomen ontvangen om uit te proberen. De wasabi werd geleverd met een speciale wasabi rasp, schaaltje en een handige handleiding. Nu vind ik het heel erg leuk om dit soort producten te ontvangen en uit te proberen, heb dan ook diverse recepten gemaakt met deze verse wasabi.

 

Wist je dat wasabi ook wel het groene goud genoemd wordt? De Wasabia Japonica plant komt oorspronkelijk uit Japan en is lid van de Brassica familie. Hieronder vallen koolsoorten, mosterd en ook de mierikswortel. De wasabi wortel(stok), rhizoom genoemd wordt gebruikt om de wasabi pasta te maken. Ook de grote bladeren van de plant zijn eetbaar, lekker als salade. Al eeuwenlang gebruiken de Japanners wasabi, maar vooral met de introductie van sushi werd de wasabi als smaakmaker erg populair. Mooi sushi servies vind je hier!

Verse Wasabi

Verse wasabi is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond.
Het bevat antibacteriële, microbiële en parasitaire stoffen. Dit kan voedselvergiftiging tegengaan. Daarom werd het gebruikt bij rauwe vis om de eventuele parasieten in de vis tegen de gaan. Wasabi zit tevens bomvol met voedingsvezels en vitamine C, B6, calcium, magnesium en kalium.

 

Omdat verse wasabi kostbaar is, bestaan de meeste wasabi pasta’s en poeders helemaal niet uit wasabi, maar zijn ze gemaakt van mierikswortel. Hierdoor is dit goedje zo pittig en springen soms de tranen in je ogen.
Echte verse wasabi is helemaal niet zo pittig, het is meer aromatisch, fris en zoet met een beetje pit. Door het zelf te raspen met de speciale wasabi rasp ontstaat er een romig pasta die je voor diverse gerechten kunt toepassen. En als je deze verse wasabi eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer iets anders.

 

De verse wasabi van Sir.Green komt uit China en uit Europa. Ik mocht de beide soorten proberen en denk te proeven dat die uit Europa iets pittiger is.

Verse Wasabi

Ik heb er o.a. de volgende recepten mee bereid: Wasabi dip met rauwkost, Slawraps met kip, wasabi en Hotdog van verse worst met wasabi.

 

Wil je wasabi bestellen? Dan kan dat hier.


4 reacties
SirGreenWasabi

september 24, 2017 @ 7:54 pm

Verassend en leuke recepten met verse wasabi. En verse wasabi is nu eenvoudig te bestellen met een muisklik.

José

september 26, 2017 @ 9:45 am

Interessant en informatief om te lezen. Meteen een site link erbij. Ik ga dit in de toekomst zeker eens uitproberen.

Hanneke de Jonge

september 26, 2017 @ 9:56 am

Hoi José, dank je wel. Moet je doen, verse wasabi is zoveel lekkerder dan die rommel die ze als wasabi verkopen.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden