Whoah! we're going to Ibiza

Whoah! we’re going to Ibiza

Wow, ik win zomaar een weekje een villa van Belvilla. Snel tickets boeken en gaan. Whoah! we’re going to Ibiza

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Belvilla3 (Copy)

Aangekomen op het vliegveld lopen we de parkeerplaats op waar een Peugeot 208 D klaar staat voor ons. Per App ontvangen we een prima routebeschrijving naar het huis. Daar aangekomen uitpakken en even de dichtstbijzijnde supermarkt opzoeken om voor een week wijntjes en tapas in te slaan. Een frisse duik in het heerlijke zwembad van de villa en wij zijn klaar voor het diner. Er is een tafel voor ons gereserveerd bij restaurant Can Berri Vell te Sant Augusti.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Het restaurant ligt tegenover het pittoreske kerkje in het dorp en is een 200 jaar oude verbouwde boerderij waar je zowel binnen als buiten uitstekend kunt vertoeven. We beginnen met een olijfolieproeverij van lokale oliën. Het voorgerecht is octopus met paprika en een foam van pompoen. Pompoen wordt nu geoogst op het eiland en is daarom een voorjaarsgroente hier. Het hoofdgerecht is een stukje lamsbout gevuld met spinazie, rozijnen en pijnboompitten met een zoete wijnsaus. Erbij pompoenpuree en beetgare groentjes. Wij drinken wijn van Can Rich, een wijngaard niet ver hier vandaan. Het nagerecht is Greixonera, een soort broodpudding met karamel een tijmsorbetijs.

 

De volgende morgen een ontbijtje bij Rita’s Cantina aan het eind van de haven in San Antonio. Leuke tent van een Nederlandse dame die al heel lang op Ibiza woont. Het is er de hele dag druk en dat is niet zo vreemd…het eten en de koffie is perfect.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

We gaan naar een foodfestival in St Gertruda, deze wordt gehouden bij Sluiz een grote (Nederlandse) interieur winkel. De winkel is herkenbaar aan de blauwe ‘Milka’ koeien die buiten staan. Wij waren er om 12.00 uur, want zo laat zou het festival beginnen, maar ja we zitten nog een beetje in de Nederlandse modus…hier op Ibiza nemen ze het niet zo nauw met de tijd. Dus beginnen ze nu pas met het installeren van hun keukentjes en levensmiddelen. Uiteindelijk vinden we toch nog iets lekkers bij de diverse standjes waar vooral lokale producten, rawfood, gezonde drankjes en supplementen de boventoon voeren.

’s Middags even lekker chillen bij ons eigen zwembad en ’s avonds trekken we wat tapas uit de koelkast.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Vandaag gaan we lunchen op het strandje Cala d’Hort. We nemen de weg via San Joseph om tegenover het prachtige kerkje een lekker kopje koffie te drinken. Vervolgens rijden we via een bochtige weg door naar het strand met een fantastische uitzicht op de beroemde Es Vedra, het mysterieuze eiland voor Ibiza. Het eilandje is een rots van ongeveer 400 meter hoog en is omgeven door vele mythen en legenden. Het terras van restaurant El Carmen kijkt op deze rots uit, waardoor de paella en rosé nog beter smaken. Paella is één van hun specialiteiten, de obers lopen af en aan met deze speciale pannen. Ook is vis in een zoutkorst (Dorade a la sal) een populair gerecht hier.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

’s Avonds doen we het rustig aan na al dat paellageweld en nemen een tropische cocktail en een hapje bij Kasbah in San Antonio en genieten van de zonsondergang in zee. Kasbah ligt iets verder dan de beroemde Café del Mar (van die muziek), maar hier is het een stuk rustiger. Bij Café del Mar staan ’s avonds wel zo’n 200 man de zonsondergang te fotograferen. Natuurlijk hangt er een speciaal sfeertje, vooral door de beroemde loungemuziek die daar gedraaid wordt.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Early rise vandaag, we gaan voor de zonsopkomst naar Playa d’en Bossa. Op dit normaal overvolle strand is nu niemand te bekennen, op een enkeling na die een nachtclub uitrolt. Espressootje bij Jordi en Urban een tof tentje waar ze hele goede koffie maken.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

’s Avonds op zoek naar de Cotton Beach Club op Cala Tarrida. Dit strandje ligt vlak bij ons huis en via een spannende stijle weg naar beneden, vinden we de club. Je hebt hier echt een zonnebril nodig ….. alles is stralend wit in de Cotton Club. We genieten boven van een cocktail en hebben een prachtig uitzicht over de baai. We rijden voor een prachtige zonsondergang door naar het strandtentje Ashram Sunset op Cala Comte. De DJ draait heerlijke muziek en de sfeer is er heel bijzonder.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Na deze aanslag op onze portemonnee, gaan we op zoek naar een tentje om ‘goedkoop’ te dineren. En die vinden we in Bahia van San Antonio, het tentje Es Pueto op het strand heeft plastic stoeltjes in het zand en jawel weer uitzicht op de zonsondergang in zee. We eten er voor heel weinig ontzettend o.a. lekkere Merluza met frites en sla.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Als je op Ibiza bent, moet je een hippiemarkt bezoeken. Op woensdag is er de Punta Arabi markt bij het plaatsje Es Caner. Dit is met 500 kraampjes de grootste en meest toeristische markt van Ibiza. De minder grote maar veel leukere hippiemarkt Las Dalias is op zaterdag. Deze missen we helaas omdat we zaterdag al weer naar huis vliegen. Punta Arabi is ontzettend druk en na een uur hebben we het wel gezien. Natuurlijk verlaten we de markt niet zonder leuke kettingen en andere snuisterijen.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

We rijden van Es Caner naar het pittoreske dorpje San Mateu waar het restaurant Can Cires te vinden is die typisch authentieke Ibicenco gerechten serveert. We laten de keuze van het menu aan de (Franse) eigenaar/kok over en worden verwend met robuuste gerechten uit de streek. Als eerste serveren ze Crostas con pescea y tomatas een soort panzanella met tomaten en gedroogde vis. Het tweede gerecht is Sopa de huevo een bouillon met daarin een geklopt ei en oregano. Het hoofdgerecht is Guisat de Peix, een rustiek visschotel van rogvleugel met aardappelen en uien en een saus gemaakt van amandelen en witte wijn. Ook de streekwijn gaat er weer goed in. Dessert is lokale geitenkaas en wederom een broodpudding. Na afloop komt de vrouw des huizes met zelfgemaakte Hierbas, een kruidenlikeur gemaakt van wel 19 verschillende soorten kruiden. Om 16.30 uur komen we voldaan van tafel en nemen de toeristische route terug naar onze villa. Vanmiddag maar even uitbuiken bij het zwembad. Life is hard, haha.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Donderdagmorgen om 10.00 uur staat een gids op het bovenste puntje van de oude stad Ibiza (Dalt Vila) te wachten op ons. Een wandeltocht door de historische stad staat op het programma. Stevige schoenen aan, want de oude stad heeft nog originele ronde keien als straten. Deze nederzetting behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Het ommuurde gebied behoort tot een geheel bewaard gebleven oude nederzetting van de Feniciërs. We bezoeken de prachtige oude kathedraal Santa Maria d’Eivissa welke gebouwd is in de 14e eeuw en statig boven de hele stad uitsteekt. We vervolgen onze weg naar beneden en bezichtigen een museum, de oude herenhuizen en het stadhuis.

We passeren een zwarte deur in de oude stad, dit blijkt een heel exclusief hotel te zijn met slechts 8 kamers. La Torre del Canonigo heet het en we mogen een kijkje nemen binnen in dit bijzondere hotel. Het heeft een terras met zwembad met een grandioos uitzicht over de stad en de haven. Uiteindelijk komen we via de pittoreske straatjes met zijn vele boetiekjes en barretjes bij de haven. Vooral ’s avonds en ’s nachts is dit gedeelte van de stad een grote trekpleister.

 

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

We belanden op het mooie plein de Vara de Rey en lunchen in het bijzondere restaurant Sa Brisa. Zij serveren lokale, traditionele producten op een vernieuwende en ludieke manier. We beginnen met Cheese Madness: lepeltjes met lokale schapenkaas met rozemarijn en paddenstoelen, spherification van een soort Parmezaanse kaas, kaaswei met pijnboompitten op een basilicumblaadjes, schapenricotta met honing van het eiland en een blauwe kaasfoam op een koekje van walnoot met een slak erop. Dan home made Cold Meats: gedroogd vlees van het zwarte varken met varkensvet met wilde kruiden, crispy brood, een crisp van tomaat en geraspte tomaat. Toen kwam er een ‘hondje’ op tafel met daarop een hot dog van inktvis met kimchi en limoenmayo. Er volgde een hippiebusje met sashimi van lokale vis op een yuccatoastje met sinaasappelolie. En weer een bordje…. het zag er een beetje vreemd uit, maar was heerlijk. Het was eend met ei, een gestoomd broodje en huancaina saus. Als dessert een chocolademousse met lokaal zeezout erop. Een zeer unieke lunch…ik zou zeggen ga het eens proberen.

We hadden het al gespot boven aan de oude stad, de jachthaven aan de overkant van het water. Botafoch is een gezellige haven met prachtige jachten. Ook hier kan je goed eten in de diverse restaurantjes. Op de weg ernaar toe vind je de Pacha, één van de oudste en bekendste nachtclubs van Ibiza. En de exclusieve clubs Lio Ibiza Club en Chipriani.

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

Wij rijden iets door naar Playa Tarida waar de Harbour Club zich op dit strand bevindt. We drinken wat en rijden nog iets verder. Namelijk naar Santa Eulalia del Rio, de derde badplaats van Ibiza. Hier heerst weer een hele andere sfeer. Het rustige stadje heeft een prachtige boulevard en in het centrum vind je leuke boetiekjes. Aan het eind van de boulevard eten we een lekker ijsje.

Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza  Whoah! we're going to Ibiza

De laatste avond gaan we op aanraden van mijn zus eten bij Relish in Bahia van San Antonio. We bestellen een Aziatische tonijnsalade met een chili, limoen en sojadressing. We krijgen een groot stuk tonijn, lekker even gegrild en mooi rood van binnen. Iets verderop is Kumharas. In deze strandtent hangt een bijzondere sfeer, mede door (tja wederom) de zonsondergang in zee en de life muziek. Vanavond treed de gitaarvirtuoos Paco Fernandez op met zijn Flamenco fusion muziek. Een mooie afsluiter van een fantastische (maar veel te korte) week op Ibiza.

Ibiza is een eiland wat alles heeft. Zon, zee en 18 kilometer strand. Elk baaitje heeft een strandje, de een wat exclusiever en duurder dan het ander. Wij zijn helaas niet er aan toegekomen om naar het restaurant 2000 op het strandje Beniras te gaan. Het schijnt dat daar hippies de zonsondergang weg trommelen.

Als je van feesten houdt dan kan jij je uitleven met alle nachtclubs die het eiland heeft. De beroemde DJ’s komen vanuit de hele wereld om hier te draaien.

Houd je van rust, yoga, cultuur, watersport, fietsen, wandelen, lekker eten, dan is dit ook te vinden. Neem wel een gevulde portemonnee mee, het eiland wordt steeds duurder.

 

Met dank aan Belvilla, het Spaans Verkeersbureau en Ibiza Travel.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden