Wie zit er achter Culinea?

Wie zit er achter Culinea?

Over Hanneke de Jonge

 

Wie zit er achter Culinea? Ik ben een bevoorrecht mens. Mijn wieg heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Mijn vader en moeder konden allebei heel goed koken en hebben ons de liefde voor lekker eten meegegeven. Van jongs af aan namen ze alle vijf(!) kinderen mee naar restaurants en nee geen kindermenuutje voor ons, maar lekker eten waar we zin in hadden. Mijn moeder pocht er nog over dat ik als driejarige peuter keurig met een lepeltje en vorkje een garnalencocktail zat te eten in een restaurant.

 

Lekker en goed eten was de normaalste zaak voor ons, maar onze vriendinnetjes en vriendjes vonden het heel bijzonder en kwamen graag en regelmatig bij ons eten. Zo nam mijn vader – als hij op zijn culinaire reis geweest was – altijd Franse kaasjes mee en aten wij dit op zondagavond met het hele gezin. Ik heb het dan wel over de jaren 60(!), toen Franse kaas nog helemaal niet bekend was in Nederland.

 

Wij aten elke avond in het restaurant van mijn ouders. Als er een overschot aan bijvoorbeeld entrecote of kalfslever dreigde te ontstaan, dan stond dat bij ons op het menu. Zo is al heel vroeg ons smakenpalet ontwikkeld. Niet dat we alles lekker vonden, zo hield ik vroeger bijvoorbeeld helemaal niet van vis (nu ben ik er gek op) en lustte één van mijn zusjes geen lams- of orgaanvlees. Maar we moesten het wel allemaal proberen.

 

Horecadiploma’s

 

Mijn ouders hadden diverse horecabedrijven en vonden het logisch dat de kinderen deze zouden overnemen. Daarom werkte ik in het restaurant van mijn ouders en heb toen de benodigde horecadiploma’s gehaald. Op een gegeven moment ging het lange dagen werken zich opbreken en besloot ik te stoppen. Ben toen (directie)secretaresse geworden, want ja ik had ook nog een Schoevers diploma gehaald. Heb dit werk 30 jaar gedaan en toen besloot ik dat het tijd werd om mij helemaal op mijn hobby te richten, namelijk koken.

Jarenlang had ik al na kantoortijden talloze kookcursus- en workshop gevolgd….tja het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

 

Mijn recepten

 

Sinds 2011 plaatste ik recepten op mijn Facebook pagina Smullen met Hanneke. Maar toen werd het tijd om het wat professioneler aan te pakken en mijn recepten op een website te gaan posten. Hier plaats ik de meeste recepten waar wij van genieten, fotografeer ze eerst en daarna schrijf ik ze uit.

 

Ik ben opgegroeid met de klassieke Franse keuken, maar door het vele reizen kwam ik in aanraking met talrijke andere smaken. Ik ben gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben mijn voorkeur.

Ik sta zo veel mogelijk in de keuken en leef, droom, eet en adem heerlijke recepten, kortom een echte foodaholic.

 

Mijn inspiraties haal ik uit kookboeken, magazines, TV (vooral de kookprogramma’s van de BBC), in restaurants en op social media, als het maar over eten en drinken gaat. Mijn geheim…mijn beste recepten ontstaan in mijn dromen.

 

Wie zit er achter Culinea?

 

Ik woon met mijn man Auke en onze 2 katten Freddie en Birdie in het prachtige Zeewolde, op 500 meter van het strand, het bos en het dorp.

Geboren en getogen in Barneveld, verklaart mijn voorliefde voor kip en eieren.

Ik kook dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen.

 

Welkom bij mijn culinaire wereldreis.

 

I dream my cooking and I cook my dreams

 

 

 

Alle recepten en foto’s zijn mijn eigendom. Gebruik geen foto’s of recept zonder mijn toestemming. Als je een recept of foto van mij wilt gebruiken, vraag het mij of gebruik een directe link naar een van de recepten op mijn site.


1 reactie
Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden