Wijnkoelkasten inspiratie: 3x tips

Wijnkoelkasten inspiratie: 3x tips

Bent u een echte liefhebber van wijn en wilt u uw keuken voorzien van meer luxe? Overweeg dan eens om een wijnkoelkast te integreren. Door een wijnkoelkasten aan te schaffen kunt u uw flessen wijn voor een langere tijd opslaan, zonder dat u hoeft te beschikken over een complete wijngrot of -kelder. Een wijnkoelkast houdt de temperatuur stabiel, geeft de mogelijkheid om verschillende temperatuurzones in te stellen en u kunt hiermee de luchtvochtigheid monitoren en instellen naar wens. Bent u nog op zoek naar wijnkoelkast inspiratie? In dit blog geven we 3 tips om een wijnkoelkast toe te passen in uw woning.

 

1. Inbouw wijnkoelkasten

 

Inbouw wijnkoelkasten zijn tegenwoordig helemaal hip. Zoals de naam al aangeeft, wordt een inbouw wijnkoelkast tussen lades en keukenmodules geplaatst worden. Dit zorgt voor een mooi samenhangend geheel in uw keuken en bijkeuken. Hierbij kunt u kiezen om de deur van de wijnkoelkast te behouden, maar het is tevens mogelijk om een volledig ingebouwde wijnkoelkast te realiseren. In dat geval wordt het deurtje van uw eigen keukenmodule als front gebruikt. De wijnkoelkast is zo niet direct zichtbaar. Een prachtig ingetogen oplossing die past bij de rest van het design van de keuken.

 

2. Vrijstaande wijnkoelkasten

 

De meest inbouw wijnkoelkasten kunnen echter ook vrijstaand geplaatst worden. Door te kiezen voor een vrijstaande koelkast bent u niet gebonden aan een specifieke ruimte in uw keukenblok of kast. Zo kunt u ook makkelijker voor een groter formaat wijnkoelkast kiezen. Bovendien is een grote vrijstaande wijnkoelkast een ware lust voor het oog. Het is dus niet alleen een praktische toevoeging, maar ook een stijlvolle decoratie in uw interieur.

 

3. Geïntegreerde wijnkoelkasten

 

Als laatste heeft u de optie om te gaan voor een geïntegreerde wijnkoelkast. Een geïntegreerde wijnkoelkast is de perfecte oplossing voor de moderne keuken. Bij deze modellen zijn de fronten net iets breder dan de rest van de wijnkoelkasten en passen hierdoor vrijwel altijd perfect in een bestaande keukenmodule van standaardformaat. Voor het plaatsen van een geïntegreerde wijnkoelkast is het belangrijk dat er voldoende ruimte overblijft voor de warme lucht om op te stijgen.

 

Wijnkoelkasten inspiratie: 3x tips

Waar gaat uw voorkeur naar uit?

 

Tegenwoordig kunnen wijnkoelkasten op allerlei manieren verwerkt worden in een keuken. Of dit nu ingebouwd is of vrijstaand, er is eigenlijk wel voor iedere situatie een perfecte oplossing te vinden. Na het lezen van bovenstaande mogelijkheden, waar gaat uw voorkeur naar uit? Let bij het uitkiezen van een wijnkoelkast ook op het design en de afmetingen, zodat het perfect aansluit op uw keukenmodule.

 

 

Lees ook mijn blog: Handige wijnhacks die je moet lezen


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden