Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo

Zomers en ‘s winters genieten in KaapFlevo

Strandpaviljoen KaapFlevo ligt op de mooiste locatie van Zeewolde. Midden op het strand aan het water met een prachtig uitzicht over het Veluwemeer. Maar KaapFlevo is niet alleen zomers geopend, ook op een winterse dag is het goed toeven op deze locatie. Lekker bij de open haard of buiten op het overdekte terras waar een vuurtje brand en dekentjes klaar liggen. Het is dus zomers en ‘s winters genieten in KaapFlevo!

Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo

KaapFlevo staat vooral bekend als ‘strandtent’ waar je zomers een terrasje pakt en waar de kinderen lekker op het strand kunnen spelen. En KaapFlevo is ook een trouwlocatie, hoe mooi is het dat je op het strand elkaar het jawoord geeft. KaapFlevo verzorgt de complete dag, inclusief ceremonie, bruidtaart, champagnetoren, styling, wat jij maar wilt.

Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo

KaapFlevo organiseert elk jaar vlak voor de zomer, een driedaags Beachfestival. Bekende artiesten en DJ’s treden dan op en het strand staat vol met foodtrucks en zijn er kids & fun programma’s. Drie dagen feest op het strand voor jong en oud. Klik hier voor een impressie van dit strandfeest.
Daarnaast zijn zij zeer actief met allerlei evenementen. Zo kan je wekelijks op donderdagavond genieten van Muziek Café en elke zondag voor een vast bedrag onbeperkt genieten van seizoenspecials en thema’s op Surprising Sunday.
Tevens verzorgen zij catering bij jou aan huis of kan je er bedrijfsuitjes organiseren.
Het grote voordeel is dat er ruime parkeergelegenheden aanwezig zijn.

 

Proeverij

 

Omdat de keuken verbouwd is en er een nieuwe menukaart is, mocht ik komen proeven bij KaapFlevo. Op de nieuwe kleine kaart staan nu meer cocktails en hapjes en tapas waar je zomers zalig van kunt genieten in een loungebank op het terras.

Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo

Bij binnenkomst kreeg ik een heerlijke warme zelfgemaakte winterthee voordat het culinaire geweld losbrak. Ik werd verrast door twee grote planken vol met proeverijen van de lunchkaart. Te beginnen met een smakelijke uiensoep met een gegratineerd broodje, die er goed in ging op deze koude dag. Daarna een paprikasoep met amandel en gember, lekker zoet met een klein pitje.

 

Eerst de warme gerechtjes maar proberen voordat ze koud worden. Een zacht roerei met toast en daarna de ‘open’ tosti’s, eentje met Ham, honing, tijm, brie en mosterdsaus en een heerlijke Tuna Melt met kappertjes. Gevolgd door een Caesar salade met gegrilde stukjes kip, spekjes, Parmezaanse kaas en kaasdressing. De dressing mocht van mij wat pittiger zijn.
Het oerbrood met oude kaas en vijgencompote ging er goed in. Daarna een heerlijke Focaccia besmeerd met hummus, daarop gegrilde groentem en warme geitenkaas. Nog eentje dan …… de Club sandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas geserveerd met nachos. Ook weer lekker.

 

Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo Zomers en 's winters genieten in KaapFlevo

Hierna volgde nog een mini wijnproeverij, omdat ik wel heel nieuwsgierig naar hun wijnen was. Naast de rood, wit en rosé huiswijnen staan er nog een paar andere lekkere wijnen op de kaart. Een witte Spaanse Mas Torres Rabell, lekker droog en fris. De witte Sauvignon Blanc van Peter Yealands uit Nieuw-Zeeland is heerlijk, droog maar ook vol van smaak met citrustonen.
Als rosé schenken ze de bekende AIX (4,95) uit Frankrijk. Een heerlijke fruitige en droge rosé, die het zeker goed zal doen zomers op het terras.

 

Er is ook een rode Mas Torres Rabell, goede rode wijn voor een hele redelijke prijs.
En dan als klapper de rode Cabernet Sauvignon Carnivor uit Californië, stevige rode wijn voor slecht € 4,95 per glas.
En ik mocht nog een slokje Moscatel dessertwijn van Torres proeven, heerlijke zoete wijn voor ook weer een hele redelijke prijs € 4,25.

 

Enfin na deze heerlijke lunchkaart proeverij en de lekkere wijnen weer op de fiets naar huis. Tja er moet per slot van rekening nog wel een beetje gewerkt worden vandaag.

 

Of je zomers wilt genieten op het terras, of ‘s winters bij de open haard met een glas wijn en lekkere tapas, het kan allemaal bij KaapFlevo.

 

Check hun website voor de openingstijden.

Strandpaviljoen KaapFlevo
Strandweg 165
3891 AK Zeewolde
T 036 5236075


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden