Ik heb toch een heerlijk en feestelijk voorgerechtje voor jullie. Deze zalmtartaar met zwarte knoflook is het perfecte gerechtje als je houdt van de smaak van verse zalm met de bijzondere smaak van zwarte knoflook. Dit smakelijke en gemakkelijke zalmrecept kan als voorgerecht worden geserveerd of op zichzelf worden genoten. Probeer dit eenvoudige en toch […]
Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]
Een bevroren Gin & Tonic als nagerecht! Granita’s zijn een gemakkelijke manier om van uw G&T een heerlijk dessert te maken. Door de verhouding tonic tot gin te verhogen en wat meer zoetigheid toe te voegen, bevriest deze gin tonic gemakkelijk. Volg gewoon de eenvoudige stappen voor een nieuwe manier om van een gin en […]
Manlief houdt niet van blauwe kaas en mosterd (zegt hij). Maar hij is wel dol op een goede steak. Vandaag heb ik een steak met blauwe kaas mosterdsaus gemaakt en wat denk je? Hij vond de saus verrukkelijk! Echt waar, vroeg ik hem nog. Ja, heerlijk! Nou dit zijn jouw twee niet zo favoriete ingrediënten […]
Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven. Een werkelijk fantastische zoete […]
Heerlijk zelfgemaakt Irish Coffee ijs wat je maakt zonder ijsmachine: Je krijgt een traktatie! Als je van Irish Coffee houdt en van zoete lekkernijen, dan is dit smeuïge en romige met koffie doordrenkte ijs iets voor jou! En helemaal droomwaardig. Elke zondag eten wij een toetje en dat moet natuurlijk wel zelfgemaakt zijn. Nu zijn […]
Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]
Ik heb een heerlijk, supersnel en makkelijk nagerecht voor jullie. Deze bevroren druiven in witte chocoladesaus recept heb ik eerlijk gepikt van Nigella Lawson. Iced berries with Limoncello white chocolate sauce heet het recept van haar. Ze gebruikt gemengd rood fruit uit de vriezer hiervoor, ik heb heerlijke blauwe Sable druiven in de plaats genomen. […]
Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]
Manlief was jarig en dan verwen ik hem extra. Nu is hij gek op rode wijn en op chocolade. Ik heb deze twee gecombineerd in deze goddelijke rode wijn chocolade truffels. Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje […]