Broodpudding van vruchtenbrood

Broodpudding van vruchtenbrood

Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Paarse zoete aardappelpuree

Paarse zoete aardappelpuree

Ik zag weer eens paarse zoete aardappelen liggen bij mijn groenteboer en heb er gelijk een paar grote van gekocht. Van een deel heb ik een soep gemaakt en van de rest deze heerlijke paarse zoete aardappelpuree met blauwe kaas en pecannoten. Een leuk bijgerecht om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Mocht je […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Witte chocolade Amarula truffels

Witte chocolade Amarula truffels

Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken.   […]

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Deze bospeen geroosterd in boter en knoflook is een ontzettend lekkere en simpele manier om wortelen te bereiden. Als je gek bent op knoflook, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Een feestelijke en heerlijke manier om bospeen te serveren.   Wortelen   Niets zo Hollands als oranje wortelen. Je hebt de grote winterwortelen […]

Appel en peercompote

Appel en peercompote

Ik mocht weer lekkere appels en peren van onze lokale appelboer ontvangen. Tevens had ik nog heerlijke appelsap van hun in huis. Hiermee heb ik deze lekkere appel en peercompote zonder toegevoegde suiker gemaakt. Een compote met hele partjes appel en peer, lekker bij hartige zowel als zoete gerechten.   Compote   Ik vind compote […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]

Roodlof salade met honingraat

Roodlof salade met honingraat

In de Flevourbox van april zat biologische honingraat. Daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu had ik in mijn hoofd om dit te combineren met roodlof, dit heeft namelijk een lekker bittertje waar de honing een goede zoete tegenhanger is. In het hele dorp natuurlijk geen roodlof te vinden. Toch maar besteld bij mijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden