Culinea.nl - Elke dag een ander recept!

Kalkoen op het Kerstmenu

In Engeland en Amerika is het heel traditioneel om een (gevulde) kalkoen te serveren met de Kerst. Maar in Nederland is het (nog) niet zo populair. Nu valt het ook niet mee om zo’n grote vogel lekker sappig en mals op tafel te krijgen. Maar hoe feestelijk is het om een hele kalkoen op tafel […]

Collageen Hydrolysaat van wilde kabeljauw

Zoals jullie al eerder hier hebben kunnen lezen, gebruik ik het middel Collageen. Collageen Hydrolysaat is een zuiver product gemaakt van wilde kabeljauw. Het is een vorm van proteïne dat uit de botten van dieren getrokken wordt, in dit geval van de graten van kabeljauw. Collageen Hydrolysaat van wilde kabeljauw wordt gebruikt als supplement en […]

Kunnen we nog wel paling eten?

Volgens de laatste berichten in de diverse media gaat het goed met de palingstand In Nederland. Er werd een lange tijd gedacht dat de paling aan het uitsterven was. De oer-Hollandse gerookte paling werd bedreigt. Dus de vraag is; kunnen we nog wel paling eten?   Paling of aal   De paling, ook wel aal […]

Restaurant Paisan in Hilversum

Er kwam op Facebook een foto voorbij met de vraag, welk lekkers hebben wij uit de moestuin gehaald? Ik antwoordde daarop; Natuurlijk is dat de aardpeer oftewel topinamboer, knolzonnebloem Jeruzalem artisjok. Nou ….. even later kwam de melding dat ik een gratis Marktmenu-diner voor 1 persoon gewonnen had en of ze me aanstaande zaterdag (de […]

Kookboek Happy Pear

De tweeling Stephen en David Flynn hebben het kookboek Happy Pear geschreven. Dit is het tweede kookboek van de broers, het eerste boek heet The Happy Pear en dit boek heet De wereld van de Happy Pear.   Kookboek Happy Pear   De Ierse broers die wel van een stuk vlees en een paar biertjes […]

Landgoed De Wilmersberg

Op een hele koude dinsdagmorgen rijden wij naar Twente. Omdat ik mij niet zo goed voel, rijdt manlief mij naar Denekamp. Hier ga ik bij de Buffalo Farm Twente als mede jurylid een mozzarellatest doen voor het AD. De andere juryleden en fotograaf zijn er al, het wachten is op de journalist. Deze komt echter […]

De Kleine Distilleerderij Zeewolde

Op mijn zoektocht naar verschillende soorten gin en tonics voor recepten voor KitchenandMore, kwam ik een Gin uit Zeewolde tegen bij de lokale slijter. Zoals ik ook al verbaasd was dat wij een wijngaard hebben in Zeewolde, zo was ik ook weer aangenaam verrast dat er een distilleerderij is Zeewolde. Ja dat wil ik natuurlijk […]

Restaurant De Walrus in Sneek

Hubbie – die in Friesland geboren is – wil af en toe naar zijn geboortegrond. Even langs familie en lekker bijkletsen in het Fries. Daarom gaan wij op een zonnige zondag op weg naar Bolsward. Via de nieuwe weg (fly-over) bij Joure komen we in Bolsward. En na een dagje familie, vragen we waar we […]

Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder

Bij mijn groenteboer op de markt lonken de prachtige kleuren van de groenten naar me. Het leuke van deze groenteboer is, dat bij elk soort groente dat uit Flevoland, bordjes staan met naam en foto van de betreffende boer. Ze halen persoonlijk de groenten bij al deze boeren, waardoor ze groenten met een verhaal verkopen. […]

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Stuk voor stuk begaven mijn (zeer) oude keukenapparaten. Het werd tijd voor iets nieuws. Ik ga het gelijk maar goed aanpakken en schaf een Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 aan. Eén apparaat dat al mijn oudjes vervangt. Een multifunctioneel apparaat dat kan mixen, raspen, hakken, kloppen, etc.   Ik schrok wel toen de mega grote […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden