Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Gourmetten met Kerst: tips voor een geslaagd diner

Veel mensen komen op Eerste- of Tweede Kerstdag samen om gezellig te gourmetten. Wil jij deze Kerst ook gourmetten en wil je zeker weten dat je een geslaagd diner organiseert? Dan geven wij je graag enkele gourmet tips.   Gourmetten met Kerst: tips voor een geslaagd diner Bestel voldoende vlees Een avondje gourmetten is alleen […]

Een half jaar na de gastric sleeve operatie

Het is nu precies een half jaar geleden dat ik geopereerd ben. Gelukkig sta ik er nu beter voor dan een paar maanden geleden, maar het blijft nog wel een beetje tobben. Tobben met wat kan ik wel/niet eten, tobben met mijn gezondheid en energie. Hoe is het nu een half jaar na de gastric […]

Deel een Koe in Zeewolde

Ik heb nu toch een leuke ‘boer’ gevonden. Nou ja het is geen echte boer, hij is namelijk een bankman die er koeien op na houdt en elke maand eentje laat slachten. Hij heeft een vaste klantenkring die hij laat weten dat het vlees er is en zij komen het vlees dan persoonlijk afhalen op […]

Op bezoek bij een kaasboerderij

Wij hebben in Zeewolde een echte ambachtelijke kaasboerderij. Paul en Jolanda Glijnis zijn eigenaar van Kaasboerderij Bennesse te Zeewolde. Ik had al diverse keren die heerlijke kazen van ze geproefd, maar vandaag ga ik met eigen ogen zien en ervaren hoe deze ambachtelijke kaas gemaakt wordt. Culinea gaat op bezoek bij een kaasboerderij.   Net […]

Vol lof over Warmonderhof

We hadden de groenten al gegeten tijdens Het Grote Flevoland Diner en hun groenten gekocht op de boerenmarkt van Kemphaan te Almere. Nu gaan we dit tuinbouwbedrijf bezoeken in Dronten. En ik kan je verklappen dat ik vol lof over Warmonderhof ben. De tuinders   Isabel Duinisveld en haar partner Idse Billenkamp zijn de tuinders […]

Wat kan je nog maken van oud brood

Wij leven in een wegwerpmaatschappij. We gooien bijvoorbeeld brood van een of twee dagen oud veel te snel weg en dat is zonde. Natuurlijk kan je oud brood voeren aan de vogels, maar de vogelbescherming laat ons weten dat teveel brood niet goed is voor de vogels en/of eendjes omdat brood nogal wat zout bevat. […]

Kookboek review KOOK!

Uitgekookte recepten voor een gezond(er) lichaam, staat er op de cover. Het is een slim kookboek met (h)eerlijke recepten. Niet alleen een boek met overheerlijke recepten maar ook een boek vol met gezonde tips en waar boeren en telers aan het woord komen om te vertellen over hun producten. Hierbij mijn Kookboek review KOOK!, de […]

Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes

Elk seizoen heeft zijn charme. In de herfst zie je de pompoenen weer liggen bij de groenteboer, dit is voor mij echt de groente van het najaar en winter. Wij zijn er gek op, jullie ook? Of laat jij je weerhouden om hele pompoenen te kopen omdat je niet weet wat je ermee aan moet? […]

Hoe kan jij je tafel feestelijk aankleden

In mijn blog De tafel dekken voor een etentje thuis, lees je hoe de tafel gedekt kan worden. Maar hier gaan we de finishing touch geven aan jouw gedekte tafel. Een leuke tafelversiering geeft extra cachet aan het geheel, vooral bij een feestelijk diner. Maar hoe kan jij je tafel feestelijk aankleden?   Uitnodiging   […]

De tafel dekken voor een etentje thuis

Je vraagt vrienden of familie thuis te eten en je wilt lekker uitpakken. Een week van te voren ben je al bezig om te bedenken wat je gaat koken en ben je druk met de boodschappen. De hele dag in de keuken, maar dan moet de tafel nog gedekt worden. Hoe ga je de tafel […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden