Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Heerlijke eierrecepten voor de Paasdagen

Binnenkort is het Pasen en dit zullen de meest vreemde Paasdagen zijn die wij gaan meemaken. Wellicht kunnen we het niet vieren met onze familie. Hoe vreemd is dat. Maar laten we het dan toch maar gezellig maken met ons gezin. Fleur het huis op met lentebloemen en Paasdecoraties. Ik heb heerlijke eierrecepten voor de […]

Offline bakken met HomeMade

Ik ontving een leuke handgeschreven uitnodiging voor een bakevent van HomeMade. Op de uitnodiging staat we gaan eventjes helemaal offline want een goed gesprek en echt genieten van iets lekkers gaat gewoon beter als we allemaal niet op onze telefoon zitten te koekeloeren. We gaan offline bakken met HomeMade producten. En dus rijd ik naar […]

Wat kan je nog koken uit je voorraadkast

Ja en dan ineens worden alle supermarkten leeg gekocht. Een pandemie….het corononavirus. Het is een feit, en misschien moeten we met z’n allen wel thuisblijven. Maar ik denk dat de supermarkten wel open blijven of in ieder geval aangepast kunnen blijven leveren. Dus geen paniek en ga alsjeblieft niet als een gek hamsteren. Hierdoor kunnen […]

Nederland Kookboek

Culinair journalist Laura de Grave heeft al het Amsterdam Kookboek op haar naam staan. In dat boek neemt ze je mee achter op haar fiets naar de leukste Amsterdamse culinaire adresjes. En nu zet Laura de Grave culinair Nederland per provincie op de kaart. Op haar elektrische motor toert ze naar allerlei boeren, leveranciers en […]

Eet jij wel eens kalfsvlees?

Het grootste deel van het kalfsvlees (95%) uit Nederland wordt verkocht aan het buitenland. Waarom eten we geen kalfsvlees in Nederland? Nederland is door onze grootschalige melkveehouderij, een van de grootste leveranciers van kalfsvlees. In het buitenland kunnen ze ons kalfsvlees wel waarderen, maar het wordt bij ons weinig gegeten. Eet jij wel eens kalfsvlees? […]

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Manlief neemt zich elk jaar in januari voor om deze maand niet te drinken. Soms houdt hij dit vol, maar niet altijd. Dus hadden wij dit jaar een weddenschap erop gezet. Als hij toch zou gaan drinken in deze maand, dan zou hem dit een diner in een sterrenrestaurant kosten. En wat denk je …… […]

Stamppotten zonder aardappels

Het is winter en echt de tijd om stamppotten te eten. Stevige Hollandse kost met aardig wat calorieën. Wil je stamppotten iets lichter maken en geen aardappelen gebruiken, dan heb ik een paar mooie alternatieven voor je in de vorm van stamppotten zonder aardappels. Je kunt sowieso de stamppotten maken met meer groenten en minder […]

Leuke cadeautips voor echte foodies

In de maand december geven we graag veel cadeau’s weg. Of het nu voor je gezin, familie of vrienden is, presentjes horen erbij met de feestdagen. Maar wat geef je nou iemand die gek van koken, bakken of barbecueën is? Ik het hele leuke cadeautips voor echte foodies voor jullie op een rijtje gezet. Van […]

Een heerlijke Italiaanse Kerstwijn

Wil jij jezelf verwennen met de feestdagen, dan heb ik een heerlijke Italiaanse Kerstwijn voor je. Namelijk de Brunello di Montalcino. Naast Barolo is de Brunello di Montalcino een Italiaanse wijntopper. Een intens robijnrode droge wijn met de karakteristieke geuren van rood fruit, specerijen en vanille. Een complexe, extreem fruitige, warme en volle rode wijn […]

Rijst over: 4 lekkere ideeën voor koken met kliekjes

We maken het allemaal wel eens mee: te veel rijst gekookt. Net als met pasta is het vaak moeilijk inschatten hoeveel je nu precies nodig hebt. En om te zorgen dat de verhouding tussen rijst en groenten en/of vlees niet te scheef wordt, houd je maar wat rijst achter. Logisch. Maar gooi het niet weg. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden