Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Pijlinktvis uit de Noordzee

Ik kreeg een super toffe uitnodiging van het Nederlands Visbureau voor een perslunch ‘Pijlinktvis’, bij Pluijms Eetbare Wereld te IJmuiden. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk. Ben namelijk gek op alles vissoorten en zeker op inktvis. Pijlinktvis uit de Noordzee   Wat ik niet wist is dat de pijlinktvis volop gevangen wordt in de […]

Met Champagne het nieuwe jaar in

Feestdagen en Oud en Nieuw vieren wij graag met bubbels. Hoe feestelijk is het om een fles open te knallen en met Champagne het nieuwe jaar in te gaan. Maar welke soorten mousserende dranken zijn er en wat zijn de alternatieven voor de dure Champagne?     Champagne   Echte Champagne is toch wel de […]

Wat is de ideale temperatuur voor welke wijn

Elk soort wijn vraagt zijn eigen temperatuur. Als je de wijn op de juiste temperatuur serveert, komt de smaak van de wijn het beste tot zijn recht. Nu denk jij misschien, ja dat is toch heel makkelijk. Witte wijn koud en rode wijn op kamertemperatuur. Maar zo eenvoudig is het niet. De temperatuur van de […]

Beef & Steak voor een goed stuk vlees

Ben jij net zoals ik een liefhebber van een goed stuk vlees? En bak of grill jij graag eens een bijzonder stuk vlees die jouw slager niet leveren kan? Dan heb ik het perfecte adres voor jou! Beef & Steak is een online slager met fantastisch vlees en heerlijke BBQ specialiteiten. Ga daarom naar Beef […]

Welke wijn gaat goed samen met welke kaas

Het wordt alweer sneller donker en killer ’s avonds, misschien heb je de open haard al aangedaan. En wat past er op zo’n avond bij het haardvuur…. juist een kaasplankje. Wij zijn er gek op, ik ben vooral gek op de blauwschimmels maar manlief gaat voor de roodflorakazen. Maar welke wijn gaat goed samen met […]

Gourmetten met Kerst: tips voor een geslaagd diner

Veel mensen komen op Eerste- of Tweede Kerstdag samen om gezellig te gourmetten. Wil jij deze Kerst ook gourmetten en wil je zeker weten dat je een geslaagd diner organiseert? Dan geven wij je graag enkele gourmet tips.   Gourmetten met Kerst: tips voor een geslaagd diner Bestel voldoende vlees Een avondje gourmetten is alleen […]

Een half jaar na de gastric sleeve operatie

Het is nu precies een half jaar geleden dat ik geopereerd ben. Gelukkig sta ik er nu beter voor dan een paar maanden geleden, maar het blijft nog wel een beetje tobben. Tobben met wat kan ik wel/niet eten, tobben met mijn gezondheid en energie. Hoe is het nu een half jaar na de gastric […]

Deel een Koe in Zeewolde

Ik heb nu toch een leuke ‘boer’ gevonden. Nou ja het is geen echte boer, hij is namelijk een bankman die er koeien op na houdt en elke maand eentje laat slachten. Hij heeft een vaste klantenkring die hij laat weten dat het vlees er is en zij komen het vlees dan persoonlijk afhalen op […]

Op bezoek bij een kaasboerderij

Wij hebben in Zeewolde een echte ambachtelijke kaasboerderij. Paul en Jolanda Glijnis zijn eigenaar van Kaasboerderij Bennesse te Zeewolde. Ik had al diverse keren die heerlijke kazen van ze geproefd, maar vandaag ga ik met eigen ogen zien en ervaren hoe deze ambachtelijke kaas gemaakt wordt. Culinea gaat op bezoek bij een kaasboerderij.   Net […]

Vol lof over Warmonderhof

We hadden de groenten al gegeten tijdens Het Grote Flevoland Diner en hun groenten gekocht op de boerenmarkt van Kemphaan te Almere. Nu gaan we dit tuinbouwbedrijf bezoeken in Dronten. En ik kan je verklappen dat ik vol lof over Warmonderhof ben. De tuinders   Isabel Duinisveld en haar partner Idse Billenkamp zijn de tuinders […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden