Culinea.nl - Elke dag een ander recept!

Horeca platform

Facebook Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers is een horeca platform op Facebook welke zo’n vier jaar geleden is opgezet door Eric Frericks uit Tilburg. Het was ooit begonnen als grap tussen Eric en een collega. Zij gingen een weddenschap aan wie de meeste horeca vakgenoten  op Facebook zou kunnen krijgen. Eén van de eerste leden die zich meldde was […]

Vitamine B12

Vitamine B12 staat in de belangstelling. Steeds vaker vraagt men zich af of ze een tekort hebben aan vitamine B12. Vooral de veganisten en vegetariërs zijn ermee bezig. Hoeveel vitamine B12 heb je nodig? Dagelijks heb je zo’n 2,8 microgram vitamine B12 nodig. Maar via welk voedsel krijgen we deze vitamine naar binnen? Alleen via […]

Polderknoflook

Bij mijn groenteboer op de markt zie ik tussen alle knoflook die hij heeft, gigantische bollen knoflook liggen. Polderknoflook staat erbij. Dus ik vraag aan hem waar deze knoflook vandaan komt. Uit onze mooie Flevopolder niet ver van mij vandaan. Daar wil ik meer van weten en google polderknoflook. Ik stuur ze een mailtje met […]

De Rozenstruik in Ootmarsum

We willen lekker dineren hebben we gezegd tegen het VVV in Ootmarsum en zij adviseerden ons te gaan eten in De Rozenstruik in Ootmarsum. Daar aangekomen blijkt het een hotel en restaurant te zijn. We worden allervriendelijkst ontvangen door de eigenaar en chefkok Bart. Monique brengt ons naar een tafel. Helaas kunnen wij vanwege het […]

De boer op in Twente

Wij zijn een paar dagen er tussenuit en willen vooral ervaren wat Twente ons culinair te bieden heeft. Dat blijkt heel veel te zijn en we kunnen (helaas) niet alles bezoeken. Wij gaan de boer op in Twente en onze eerste stop is de Buffalo Farm Twente. Hoe bijzonder is het dat er buffels gehouden […]

Onthaasten in Ootmarsum

Druk, druk, druk … je kent het wel. We moeten er even uit om tot rust te komen. En waar kan je dat beter doen in het oosten van Nederland. We gaan onthaasten in Ootmarsum.  Als je door het groene en heuvelachtig coulisselandschap rijdt, kom je al tot rust. Wat is het prachtig hier, we […]

Genieten van de barbecue met wijn

Ik zal het maar bekennen …. ik ben niet zo van de barbecue. Vind de gerechten die van de barbecue komen heerlijk, maar vind het zelf een gedoe om te grillen. Belachelijk eigenlijk, want ik sta wel uren in de keuken. Maar de zoon van Auke is wel van de barbecue en hij heeft zo’n […]

Elke maaltijd speciaal met de juiste kruiden

Specerijen en kruiden …. ik ben er gek op. Het brengt een gerecht op smaak en het voordeel ervan is dat je hierdoor minder zout hoeft te gebruiken. Je maakt elke maaltijd speciaal met de juiste kruiden.   Zo kent elk land of streek zijn eigen specerijen. Denk aan de ras-el-hanout van Marokko, komijn in […]

Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn

Lekker snel en makkelijk koken, dat is wat we willen als we op vakantie zijn. En Onno Kleyn helpt ons daarbij met zijn herziene uitgave van de vakantiekookboeken Italië, Spanje en Frankrijk. Ik mocht het vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn ontvangen, met daarin heerlijke en makkelijk te bereiden Italiaanse streekgerechten. De recepten hierin zijn niet […]

De gezonde effecten van Curcuma

Curcuma, oftewel kurkuma, geelwortel, turmeric, koenir en/of koenjit is hot. Waarom? Omdat gebleken is dat deze geelwortel het nieuwe ‘superfood’ is…. een magische en helende wortel. De kurkumaplant (Curcuma longa) bevat curcumine en die curcumine is een veelbelovende stof voor preventie en/of behandeling van diverse ziektes. Lees hier meer over de gezonde effecten van Curcuma. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden