Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Vlees bereiden voor meerdere recepten

Energiekosten stijgen de pan uit, de boodschappen worden steeds duurder, wat kunnen we eraan doen. Nou als we slim gaan koken en vlees bereiden voor meerdere recepten bijvoorbeeld, dan scheelt dit energiekosten. Koop vlees wat in de aanbieding is, braad een grote pan hiervan en gebruik dit voor meerdere recepten.   Weekmenu maken   Planning […]

Restaurant Sky56 in Arnhem

Vandaag maken wij een trip down memory lane in Arnhem. Ik heb een mooie tijd gehad op Schoevers in deze stad, toen ik daar een opleiding volgde. In de vrije uurtjes gingen wij vaak op de Korenmarkt een drankje pakken of even shoppen in het centrum. Natuurlijk gaan wij ook lekker uit eten vanavond. Omdat […]

Heerlijke recepten met kalkoenrestjes

Elk jaar eten wij met de familie kalkoen als hoofdgerecht. En zo lang mijn moeder leeft zal dit wel traditie blijven. Ze is inmiddels 90 jaar oud en bereid nog steeds een grote kalkoen voor het hele gezelschap. En elk jaar wordt de kalkoen groter omdat we met meer familie aan tafel zitten. Iedereen neemt […]

Afscheidstaart bakken: 5 x inspiratie

Taarten zitten behoorlijk ‘ingebakken’ in onze cultuur. Haast geen enkele feestelijke gelegenheid wordt overgeslagen zonder dat er taart aan te pas komt. Of het nu gaat om een geboorte (eventueel van beschuit), een bruiloft, verjaardag of diploma-uitreiking: het voelt alsof het feestje niet compleet is als er geen taart is. Naast een feestdag zou je […]

Prep meals en sport supplementen

Wil je gezonder gaan eten? Dan is het de moeite waard om je te gaan verdiepen in meal prepping. Meal prepping betekent dat je alvast in een keer maaltijden klaarmaakt voor meerdere dagen. Groot voordeel is dat, wanneer je moe en hongerig thuiskomt, je geen maaltijd meer hoeft te regelen. Je haalt gewoon een bakje […]

Vier verschillende Kerstmenu’s

Elk jaar weer dezelfde vraag…wat gaan eten we met de Kerstdagen? Dit jaar mogen we het weer uitgebreid vieren met familie en vrienden. Om jullie het makkelijker te maken, heb ik vier verschillende Kerstmenu’s ter inspiratie samengesteld. Je kunt ook van elk menu een gerecht kiezen wat jou lekker lijkt, of de gerechten onderling combineren. […]

Wagyu rundvlees

Wil jij met de feestdagen echt uitpakken dan is Wagyu rundvlees een echte verwennerij. Niet goedkoop, maar dan serveer je wel het beste rundvlees wat er te koop is. Dit is vlees voor de echte liefhebber!   Wagyu rundvlees   Wagyu (spreek uit als wakjoe) is een samenvoegsel van Wa (dit betekent Japanse) en gyu […]

Heel veel lekkere Sinterklaas recepten

Sinterklaas is gearriveerd in Nederland en de schoentjes worden gezet. Zolang ze maar cadeautjes krijgen, geloven onze kleindochters er nog steeds in, maar dat zal niet lang meer duren. Wij vieren het daarom gezellig met de familie, met natuurlijk lekkere zelfgemaakte versnaperingen. In de loop der jaren heb ik al heel veel lekkere zoete Sinterklaas […]

EEN: Simpel & lekker uit één pan van Jamie Oliver

1 september is het nieuwste kookboek EEN: Simpel & lekker uit één pan van Jamie Oliver verschenen in ons land. Het is alweer het 26e kookboek van deze culinaire virtuoos. Het EEN slaat op de eenpansgerechten (one pot wonders) in het boek. Meer dan 120 simpele lunch en avondmaaltijd gerechten die ultiem snel te bereiden […]

Uitwaaien op Terschelling

Wij waren toe aan een paar dagen samen weg. Manlief wilde naar Terschelling en zou dat regelen. Maar vlak voordat we zouden gaan, was er nog (bijna) niets geregeld. Snel heb ik een hotel geboekt en toen de veerboot. Dat was even schrikken zeg, wat een prijs voor de overtocht voor een paar daagjes weg, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden