Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet.   Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

Aspergesalade met ham en ei

Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke […]

Waanzinnig lekker hartig brood

Waanzinnig lekker hartig brood

Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.   Astrid’s blog gaat over […]

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deze Franse uiensoep is een recept van mijn moeder. Zij bakte altijd nog spekjes mee voor een extra hartige smaak. De soep was een groot succes in het restaurant van mijn ouders, niet aan te slepen! Ik had de uiensoep al heel lang niet meer gemaakt en ineens op een koude dag had ik er […]

Zelf beurre blanc maken

Zelf beurre blanc maken

Beurre blanc, oftewel witte botersaus, is een klassieke Franse saus. Deze saus serveer je bij vis, vlees of groenten. Het hoofdbestanddeel is dus boter, gebruik wel echte roomboter en geen margarine! In plaats van witte wijn kan je ook een azijn of bouillon gebruiken of zelfs een combinatie hiervan. Zelf beurre blanc maken is even […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar. Er bestaan heel veel verschillende methodes om Atjar te maken, maar ik heb het op deze […]

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Porter Cake

Porter Cake

Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden