Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadines liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadine met […]

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een lekkere maaltijdsalade, vooral met warm weer. Je kunt zelf een kipfilet grillen maar je kunt het ook een gegrilde kip kopen en die voor deze salade gebruiken. Ben je gek op Mexicaanse recepten? Ik heb er nog een voor je, wat dacht je van deze Mexicaanse burgers […]

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Frosé

Frosé

Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond.

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?

Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool, lekker vullend en een gezond vegetarisch gerecht. Serveer het als salade of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het recept van Dukkah vind je hier.

Tuinbonen met knoflook, rozemarijn en salie

Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus…lekker bij mezze of op een boterham. Probeer ook deze bietenhummus of tonijn en olijvenhummus

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden