Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadines liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadine met […]

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een lekkere maaltijdsalade, vooral met warm weer. Je kunt zelf een kipfilet grillen maar je kunt het ook een gegrilde kip kopen en die voor deze salade gebruiken. Ben je gek op Mexicaanse recepten? Ik heb er nog een voor je, wat dacht je van deze Mexicaanse burgers […]

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Frosé

Frosé

Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond.

Bavette

Bavette

Bavette wordt (medium) rare gegeten en in dunne plakken gesneden. Gemarineerd, snel gegrild op hoog vuur en in dunne plakjes gesneden smelt deze flank steak praktisch in je mond. Wij houden ervan om de bavette lekker rood te eten, zo blijft hij het meest mals.   Toetje tip: Chai chocoladetruffels

Kippenbout met appel cidersaus

Kippenbout met appel cidersaus

Dit recept voor kippenbout met appel cidersaus is heerlijk om in het najaar te maken. De appels zijn net geplukt, goede reden om ze te gebruiken in een lekker gerecht zoals dit. Je kunt dit ook voor de kinderen maken, de alcohol van de cider verdwijnt tijdens het koken. Als je geen cider wilt gebruiken, […]

Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]

Pastasalade met aubergine en sucuk

Pastasalade met aubergine en sucuk

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Zomersalade

Zomersalade

Heerlijke salade Zomersalade met allerlei zomerse groenten zoals peultjes, mais, komkommer en tomaatjes. Lekker bij de barbecue. Het recept voor aioli vind je hier.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden