Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadines liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadine met […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Frosé

Frosé

Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond.

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een lekkere maaltijdsalade, vooral met warm weer. Je kunt zelf een kipfilet grillen maar je kunt het ook een gegrilde kip kopen en die voor deze salade gebruiken. Ben je gek op Mexicaanse recepten? Ik heb er nog een voor je, wat dacht je van deze Mexicaanse burgers […]

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]

Pasta met bonen en kaassaus

Pasta met bonen en kaassaus

Deze Pasta met bonen en kaassaus is een soort mac and cheese maar dan met boontjes, peultjes, erwten en knapperige chorizokruimels. Nog zin in een fris toetje na? Probeer dan deze Bloedsinaasappel granita eens.

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het heeft de textuur van bevroren mousse. Deze Kersen semifreddo is niet moeilijk om te maken. En nog zo’n makkelijk dessert met kersen is deze Kersen cheesecake in een glaasje. Ik zou zeggen maak die ook eens.

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover. En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]

Boterlam maken voor de Paasdagen

Boterlam maken voor de Paasdagen

Leuk op tafel met de Paasdagen.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden