Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Frosé

Frosé

Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond.

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache

Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache

Hoe leuk is het met je lief te verrassen op Valentijnsdag met deze witte chocoladehart met goji, kokos en pistache. Ik heb de witte chocolade gekleurd met rode bietenpoeder, maar je kunt natuurlijk ook een eetbare rode kleurstof gebruiken hiervoor. Als topping kan je helemaal los gaan, gebruik wat je lekker vind aan gedroogd fruit, […]

Stoofvlees in bruin bier

Stoofvlees in bruin bier

Herfst is de tijd van bokbier daarom is dit stoofvlees in bruin bier een echte ‘herfstmaaltijd’. Ontzettend lekker zacht stoofvlees gegaard in bokbier. Neem er wel de tijd voor om het te bereiden! Je kunt de saus binden met een bruine boterham, maar ook lekker is ontbijtkoek. Hierdoor krijgt het stoofvlees een wat zoetere smaak. […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Aioli

Aioli

Aioli blijft goed afgedekt een week goed in de koelkast, als er tenminste iets van overblijft.

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Ik had Chinese kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met bami. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden deze Spaghetti met Oosterse kip en garnalen. Misschien deze Tempura van asperges als voorgerecht?

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang is een klassieker uit de Indonesische keuken, geliefd over de hele wereld. Het wordt vaak een curry genoemd, maar is dat niet. Rendang is een recept op basis van rundvlees, citroengras, gember, knoflook, ui, rode peper en kokosmelk en kent vele variaties. Hierbij mijn recept. Sereh is citroengras en is vers verkrijgbaar […]

Bavette

Bavette

Bavette wordt (medium) rare gegeten en in dunne plakken gesneden. Gemarineerd, snel gegrild op hoog vuur en in dunne plakjes gesneden smelt deze flank steak praktisch in je mond. Wij houden ervan om de bavette lekker rood te eten, zo blijft hij het meest mals.   Toetje tip: Chai chocoladetruffels

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden