Meest favoriete recepten

Alle recepten
De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Pastasalade met aubergine en sucuk

Pastasalade met aubergine en sucuk

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus…lekker bij mezze of op een boterham. Probeer ook deze bietenhummus of tonijn en olijvenhummus

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het heeft de textuur van bevroren mousse. Deze Kersen semifreddo is niet moeilijk om te maken. En nog zo’n makkelijk dessert met kersen is deze Kersen cheesecake in een glaasje. Ik zou zeggen maak die ook eens.

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

De vinaigrette die je overhoudt van deze Zeekraalrisotto van Sergio Hermans, is lekker bij gebakken vis of kort gekookte bloemkoolroosjes. Maar deze risotto van mij is ook erg lekker: Risotto met garnalen en tuinboontjes

Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

Pastasoep

Pastasoep

Deze Pastasoep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Ik heb hiervoor Maltagliati pasta gebruikt, maar gebruik wat je wilt in deze soep. Hou je van soep, hier is nog zo’n heerlijke soep: Caesar Salad soep

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee […]

Bulgursalade met pittige zalm

Bulgursalade met pittige zalm

Het leuke van dit gerecht is dat je het warm, lauwwarm of koud kunt eten. Deze bulgursalade met pittige zalm is een verfrissend, gezond en hartig gerecht. Pittige gekarameliseerde zalm op een bulgursalade boordevol vezelrijke granen en eiwitten. Dit lichte, maar toch hartige gerecht is eenvoudig, vullend en verrukkelijk lekker. Is er nog iemand uitbundig […]

Mexicaanse hash brown

Mexicaanse hash brown

Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. Ik heb er deze Mexicaanse hash brown op verzonnen. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen het in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te persen. Ik heb er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden