Meest favoriete recepten

Alle recepten
Pastasalade met aubergine en sucuk

Pastasalade met aubergine en sucuk

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]

De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Pruimentaartje

Pruimentaartje

Als de pruimentijd weer is aangebroken, maak dan dit taartje.

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Ik had Chinese kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met bami. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden deze Spaghetti met Oosterse kip en garnalen. Misschien deze Tempura van asperges als voorgerecht?

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.   Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus…lekker bij mezze of op een boterham. Probeer ook deze bietenhummus of tonijn en olijvenhummus

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het heeft de textuur van bevroren mousse. Deze Kersen semifreddo is niet moeilijk om te maken. En nog zo’n makkelijk dessert met kersen is deze Kersen cheesecake in een glaasje. Ik zou zeggen maak die ook eens.

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

De vinaigrette die je overhoudt van deze Zeekraalrisotto van Sergio Hermans, is lekker bij gebakken vis of kort gekookte bloemkoolroosjes. Maar deze risotto van mij is ook erg lekker: Risotto met garnalen en tuinboontjes

Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

Pastasoep

Pastasoep

Deze Pastasoep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Ik heb hiervoor Maltagliati pasta gebruikt, maar gebruik wat je wilt in deze soep. Hou je van soep, hier is nog zo’n heerlijke soep: Caesar Salad soep

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden