Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]
Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond.
Deze Kersen kruimelkoek is lekker als ontbijt of tussendoortje. Maak deze plaatkoek als het kersentijd is. Of neem anders kersen uit de diepvries. Probeer ook eens deze Yoghurt kersencake
Voor een feestelijk diner.
Je zult het misschien niet verwachten maar je kunt een hele lekkere cake maken met yoghurt. Maak deze Yoghurt kersen cake in de kersentijd. Gek op kersen, dan is Kersen semifreddo vast ook iets voor jou.
Als de pruimentijd weer is aangebroken, maak dan dit taartje.
Ik had Chinese kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met bami. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden deze Spaghetti met Oosterse kip en garnalen. Misschien deze Tempura van asperges als voorgerecht?
Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak. Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!
Groene kruiden hummus…lekker bij mezze of op een boterham. Probeer ook deze bietenhummus of tonijn en olijvenhummus
Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden. Ik […]