Ik had heel veel pruimen gekregen. Natuurlijk is het lekker om ze zo te eten, maar graag maak ik er ook iets bijzonders van. Het is een heerlijk pruimentaartje van amandelmeel geworden.

 

Amandelmeel

 

Amandelmeel is niet alleen heel erg lekker, maar dit taartje is ideaal voor als je geen gluten verdraagt. Amandelmeel is gemalen amandelen. De amandelen worden eerst kort gekookt, het bruine vliesje wordt verwijderd en daarna wordt het fijn gemalen. Het is dus glutenvrij, mensen met coeliakie kunnen dit goed verdragen.
Meel gemaakt van amandelen bevat waardevolle vitamines en mineralen, goede eiwitten en heel veel vezels. Daarnaast bevatten amandelen gezonde vetten.
Het bevat zeer weinig koolhydraten, geschikt voor een koolhydraatarm dieet.
Dit meel is vullend en voedzaam, maar aan de andere kant licht verteerbaar.
Redenen genoeg om eens te gaan bakken met amandelmeel. Ja ik weet het is niet goedkoop, maar wel ontzettend lekker.

 

Likeur

 

Ik heb Amaretto likeur gebruikt omdat ik dit een lekkere likeur vind en omdat ik het zo goed vind passen bij de pruimen en amandelmeel. Voor dit taartje kan je natuurlijk ook een ander soort steenfruit gebruiken zoals kersen, abrikozen, nectarines of perziken. Al dit fruit gaat ook goed samen met de Amaretto. Maar in plaats van Amaretto kan je ook rum of whisky gebruiken, hierdoor wordt het gebak natuurlijk wel iets minder zoet.

 

Check na ongeveer 35 minuten bakken met een satéprikker of het taartje al gaar is. Komt deze er droog uit, dan kan je het taartje uit de oven halen. Komt het eruit met nog beslag eraan, laat het taartje dan nog een minuut of 10 bakken in de oven.

 

Heb jij ook zo veel pruimen over? Dan kan je ook nog deze heerlijke:

Pruimencompote met sinaasappel
Kersen pruimen smoothie
Zelfgemaakte pruimen chutney
Cobbler met pruimen
Galette van rode pruimen
Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pruimentaartje van amandelmeel: