Galette met snijbiet en prei

Galette met snijbiet en prei

Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]

Hartige taart met zoete aardappel en sucuk

Hartige taart met zoete aardappel en sucuk

Heerlijke hartige taart met zoete aardappel en sucuk, feta en spinazie is perfect als je eens iets anders wilt proberen. De quiche is gevuld met gezonde zoete aardappelen en gekruid met de pittige sucuk worst. Ik heb de quiche gemaakt met kant-en-klaar quichedeeg uit de supermarkt. Eet het als lunch of als avondmaaltijd met eventueel […]

Kip cordon bleu

Kip cordon bleu

Kipfilets worden dun geslagen, belegd met ham en kaas, vervolgens gepaneerd en gebakken tot ze knapperig zijn. Kip cordon bleu is een klassieker die altijd lekker blijft. Ik ben zo enthousiast om je te laten zien hoe gemakkelijk het is om deze gevulde en gepaneerde kip te maken! Het is absoluut heerlijk en ik vind […]

St Germain Spritz

St Germain Spritz

Bruisend, verfrissend en bloemig, deze St Germain Spritz is de ideale verfrissende cocktail voor de zomer! Een makkelijke manier om deze vlierbloesemlikeur te gebruiken, het duurt maar 3 minuten om te maken. Het is voor de aperitiefliefhebbers het trendy drankje van deze zomer. De St Germain Spritz is een heerlijke mix van vlierbloesemlikeur, mousserende wijn […]

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Dit Catalaanse gerecht van gehaktballetjes in pikante tomatensaus oftewel Boles de Picolat, is een populaire klassieker onder de tapasgerechten. Deze klassieker mag op geen enkel tapasmenu ontbreken. Een droge sherry past goed als drankje bij dit gerecht. Het meest typische recept uit de Catalaanse keuken is dit gerecht met gehaktballetjes gemaakt van varkens- en rundergehakt, […]

IJskoffie met lavendelsiroop

IJskoffie met lavendelsiroop

Dit eenvoudige recept voor ijskoffie met lavendelsiroop is perfect voor de zomer! Gemaakt met zelfgemaakte lavendelsiroop voor een zoete, subtiel bloemige smaak, plus melk om het geheel af te ronden. Het is gewoon goddelijk! Het heeft een smaak die je doet afvragen wat is dat? En dat is niet op een rare manier. Het is […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Ik had een fles Licor 43 Crème Brûlée gekregen en ja hoor wat ik al dacht …… het is goddelijk lekker! Natuurlijk heerlijk om on the rocks te drinken, maar ook leuk om er iets heerlijks van te maken zoals deze zalige chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée. Met slechts een paar ingrediënten tover jij […]

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit!   Koningsboleten   De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden