Deze kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook kan je maken voor een feestelijk etentje thuis. Dit is een rijk gerecht dat niets anders nodig heeft dan een lekker geroosterd brood erbij. De zwarte ui en zwarte knoflook erin, geven de kippenlevertjes een hele speciale smaak, dit recept voor kippenlever zal van iedereen een liefhebber van levertjes maken!

 

Kippenlevers

 

Het eten van kippenlevertjes is een gezonde keuze, ze zijn namelijk is een geweldige bron voor ijzer, selenium, zink, Vitamine B12 en C.
Regelmatig orgaanvlees eten zoals lever is een gezonde keuze. Lever is eigenlijk een krachtpatser die je niet mag missen, vooral als je moet aansterken. Het eten van kippenlever is een geweldige manier om ijzertekorten te behandelen.
Probeer één keer per week lever te eten en kijk hoe het voelt. En als je dit recept gebruikt, kun je er misschien wel naar uitkijken!

 

Zwarte ui en zwarte knoflook

 

Je kent waarschijnlijk de zwarte knoflook wel en nu is er ook de zwarte gefermenteerd ui. Twee gastronomische ingrediënten, die jouw gerechten zullen verrijken met extra smaak.
De zwarte ui en knoflook worden op lage temperatuur in een oven gefermenteerd. Hierdoor verandert de structuur en de smaak van de ui en knoflook. De smaak is een beetje balsamico-achtig, met vooral ook een zoetere smaak-explosie.
Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg gezond voor ons. De concentratie aan heilzame stoffen neemt namelijk tijdens het fermentatieproces toe.

 

Erbij

 

Deze kippenlevertjes zijn een heerlijk voorgerecht, serveer ze dan met geroosterd briochebrood met roomboter.
Maar je kunt er ook een heerlijk hoofdgerecht van maken. Serveer ze dan met bijvoorbeeld:

 

Geroosterde spitskool met mosterddressing
Witlofsalade met appel en kaas
Geroosterde aardperen met citroen en honing
Bospeen geroosterd in boter en knoflook
Zoete aardappel frietjes
Geroosterde pastinaak met cranberries

 

Tips:

 

Als je kippenlevertjes bakt, kan het nogal spetteren. Leg eventueel een deksel op de pan om dit te voorkomen.

Bak de kippenlevertjes niet te lang, dan worden ze erg droog en dat is niet lekker. Je kunt ze het beste een klein beetje rosé laten.

Bewaar overgebleven kippenlevertjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen of maak er een heerlijke zelfgemaakte kippenlever paté van.
Ik heb de rest van de gebakken levertjes met de zwarte ui en knoflook in een keukenmachine fijn gemaald samen met een flinke klont roomboter en een scheutje room.

Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook: