Preitaart met tomaatjes en blauwe kaas

Preitaart met tomaatjes en blauwe kaas

De prei speelt de hoofdrol in deze preitaart met tomaatjes en blauwe kaas. Prei eten we eigenlijk veel te weinig en dat is jammer want deze groente is super lekker en veelzijdig. Dus koop snel een paar preistengels en maak dit vegetarisch gerecht. Een heerlijke hartige taart met lekkere zachte preiringen, kleine tomaatjes, blauwe kaas […]

Italiaans stoofvlees van rund

Italiaans stoofvlees van rund

Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel.   Stoofvlees   Dit is vlees […]

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Tomatensalade met warme knoflookdressing

Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.   Hasselback […]

Paddenstoelen met knoflook

Paddenstoelen met knoflook

Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. […]

Kipkarbonades in rode wijn

Kipkarbonades in rode wijn

Deze kipkarbonades in rode wijn is een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin. Ik heb dit dikwijls gemaakt, maar vond de kip gemarineerd in de rode wijn niet zo lekker. Maar dat is natuurlijk wel het originele recept. Daarom heb ik de kip nu niet gemarineerd, maar wel gebraden in de rode wijn. […]

Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden