Mosselen met Italiaanse witte wijn

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke […]

Amerikaans broodje Sloppy Joe

Amerikaans broodje Sloppy Joe

Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika […]

Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Als je eens een bijzonder etentje wilt geven thuis, maak dan deze lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen. Lamsrack is een bijzonder mals stukje vlees. Bak of rooster het mooi rosé of zelfs medium rare. Lam en knoflook en tijm of rozemarijn zijn een goede combinatie, daarom heb ik de lamsrack hiermee gemarineerd. Laat het minimaal […]

Romige bonensoep met gerookte kip

Romige bonensoep met gerookte kip

Een simpel te maken stevige soep en lekker met gerookte kip erin. Natuurlijk kan je ook een lekkere grove rookworst van de slager erin verwerken, maar deze kip doet het ook goed in de soep. Ik heb een Mediterrane bonenmix gebruikt in deze romige bonensoep met gerookte kip. Kijk maar in jouw supermarkt of je […]

Lamsschenkels met granaatappel

Lamsschenkels met granaatappel

Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]

Bagel met burrata en geroosterde druiven

Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten.   Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. […]

Bavette met lente-ui en komkommer

Bavette met lente-ui en komkommer

Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht. Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk. […]

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Ken jij ze al … de kalettes of ook wel flower sprouts genoemd? Het is een winterse groente en is een soort kruising tussen spruitjes en boerenkool. Smaakt ook een beetje naar deze groenten. Het zijn hele kleine kooltjes die super lekker en gezond zijn. Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken bijvoorbeeld op […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden