Bladerdeeg belegd met zoete gekarameliseerde uienchutney en romige geitenkaas. Deze hartige taartjes met geitenbrie en uienchutney zijn eenvoudig maar oh zo lekker.
Kaas en ui is een zeer klassieke smaakcombinatie die erg populair is. En als je van die ui dan
een zalige gekarameliseerde uienchutney maakt, dan weet je niet wat je proeft. Het past zo goed bij veel kazen en is voor mij onmisbaar op een kaasplankje.
Maar deze heerlijke smaken mogen niet alleen worden genoten als onderdeel van een kaasplankje, daarom bedacht ik deze hartige taartjes met geitenbrie met uienchutney. Maak het als voorgerecht voor een speciaal etentje thuis of kleintjes als borrelhap. Het is zelfs een heerlijk vegetarische lunch of hoofdgerecht.

Hartige taartjes met geitenbrie

 

Bladerdeeg

 

Het is een enorme tijdsbesparing om kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken en ik schaam me niet om te zeggen dat ik het altijd gebruik. Ik ben nooit zo goed geweest in het uitrollen van deeg tot nette rechthoeken. Dat zijn vaardigheden die ik niet lijk te hebben! Dus kant-en-klaar bladerdeeg is perfect voor mij.
Je kunt ook plakjes bladerdeeg kopen en deze uitrollen, of 6 kleine vierkante (of ronde) taartjes hiervan maken.

 

Geitenkaas

 

Voor de taartjes heb je een kleine geitenbrie met korst nodig. Maak je geen zorgen, de schil is perfect eetbaar! Het houdt de kaas bij elkaar tijdens het bakken, wat ik mooier vind.
Ik mocht van Alphenaer diverse soorten geitenbrie ontvangen, in de smaken naturel, bospaddenstoelen en fenegriek. Ik kreeg zowel ronde kaasjes als punten hiervan. Voor dit gerecht heb ik de ronde naturel kaas genomen.
Je kunt ook geitenkaas op rol met korst kopen, die in plakken snijden en dan kleine taartjes ervan maken.
Als je geen kaas met korst kunt vinden, kan je elke romige naturel geitenkaas gebruiken en deze bovenop de uienchutney verkruimelen.
Houd je niet van geitenkaas, vervang die dan door brie of camembert of een hele milde blauwe kaas.

 

Uienchutney

 

Uiteraard raad ik je aan om zelf uienchutney te maken voor deze taartjes. Het is heerlijk en ik denk dat zelfgemaakt het beste is.
Ik zou niet per se willen voorstellen om de chutney alleen voor dit recept te maken; maar het kan voor zoveel andere heerlijke recepten worden gebruikt. De rest kan je dan bewaren in de weckpot en gebruiken voor op een kaasplankje bijvoorbeeld.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Hartige taartjes met geitenbrie: