Deze zalm crudo met citroen en zeekraal is een heerlijk, indrukwekkend en eenvoudig visgerecht. Het is perfect om te serveren als voorgerecht of als lichte lunch.
De dungesneden rauwe zalm wordt aangekleed met een makkelijke dressing van tomatenpulp en citroensap en gegarneerd met sjalot, zeekraal en zwarte knoflookparels. Het is gemakkelijk aan te passen en heel snel te maken.

Zalm crudo met citroen en zeekraal

 

Rauwe vis

 

Als j van sashimi of ceviche houdt, zal je dol zijn op deze zalm crudo. Het is indrukwekkend, perfect voor een zomerse date-avond of om te serveren als voorgerechtje als je vrienden hebt voor het avondeten.
Crudo betekent rauw in het Italiaans. En dit is dus is een gerecht met rauwe zalm.
Zalm crudo is rauwe zalm besprenkeld met een saus of dressing. In dit eenvoudige gerechtje worden de heerlijke plakjes zalm aangekleed met een tomaten-citroenmengsel en vervolgens afgewerkt met de robuuste smaken van sjalot en zeekraal.

 

Wat is de beste zalm voor crudo?

 

Omdat dit een rauw gerecht is, heb je vis van hoge kwaliteit nodig. Zoek naar zalm van sushi-kwaliteit, de meeste visverkopers zullen het beschikbaar hebben. Vertel de visboer wat je met de zalm gaat doen en zij kunnen u helpen bij het uitkiezen van een uitstekende filet.
Als je zalmhuid hebt, snijd dan de vis van de huid, of vraag de visboer dit te doen, want een rauwe vishuid is niet lekker om te eten.

 

Serveren

 

Zalm crudo met citroen en zeekraal is het perfecte lichte voorgerecht voor een zwaardere hoofdmaaltijd. Je kunt het op een grote schaal serveren en anderen zichzelf laten helpen, of je kunt het op borden serveren.
De tomaten/citroendressing, de extra vergine olijfolie en de garnituren moeten vlak voor het serveren worden toegevoegd. Hierdoor blijven de frisse smaken behouden en voorkom je dat het citroensap de vis ‘gaart’ (zoals bij een ceviche).
Je kunt dit ook als lichte lunch serveren, eventueel met een groene salade of wat knapperig brood erbij.

 

Wat erbij te drinken

 

Rauwe vis past perfect bij een fris, frisse witte wijn. Probeer Viognier, Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. Een droge rosé zou ook een goede match zijn. Of combineer de boterachtige vetheid van de vis met een Chardonnay – niet ieders keuze – maar als je een Chardonnay-liefhebber bent, kan het een goede keuze zijn.

 

Tips:

 

Je kunt de zalm van tevoren in plakjes snijden en op een serveerschaal (of aparte borden) leggen. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.

In plaats van zwarte knoflookparels kan je dit gerechtje ook serveren met kaviaar.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Zalm crudo met citroen en zeekraal: