Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Dorade met courgetti en Romesco saus

Dorade met courgetti en Romesco saus

Ben je gek op vis, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Lekkere zeebrasem gebakken in de pan met een krokant velletje en met een heerlijke pittige saus gemaakt van geroosterde paprika’s. Dus wil jij jezelf of je familie verwennen, maak dan snel deze dorade met courgetti en Romesco saus.   Dorade   De […]

Oesters van de barbecue

Oesters van de barbecue

Ik had heerlijke verse oesters bij Fish Tales voor mezelf besteld. Manlief is er niet zo’n liefhebber van en daarom heb ik ze in mijn eentje opgepeuzeld. Natuurlijk zijn oesters rauw eten ook heel erg lekker, maar ik wilde er nu iets anders mee doen. En omdat we tegenwoordig een barbecue hebben, leek het mij […]

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje.   Kabeljauw   Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Crostini met sardines en tomaat

Crostini met sardines en tomaat

Ik had nog een ‘oud’ bruin stokbroodje liggen. Wat zal ik er eens van maken? Ik had ook nog een blikje gerookte sardientjes in de kast liggen en tomaten in de vensterbank. Tada de crostini met sardines en tomaat is onze late lunch geworden. Deze crostini is natuurlijk ook lekker bij de borrel of als […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Sliptong meunière

Sliptong meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong meunière van gemaakt. Gebakken tongetjes met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn.   Meunière   A la meunière betekent letterlijk op de manier […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden