Cracker met rivierkreeftjescocktail

Cracker met rivierkreeftjescocktail

Geen garnalencocktail deze keer, maar een rivierkreeftjescocktail. Ik had namelijk nog aardig wat nadat ik de cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes had gemaakt. Goed excuus om nu een Cracker met rivierkreeftjescocktail te maken.   Ik had twee pakken van die driehoekige knäckebröd gekocht en mijn streven is om elke cracker met iets anders te […]

Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes

Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes

En weer zo’n luxe belegde driehoek knäckbröd. Een cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes. Leuk om te maken als je een lang weekend hebt en alle tijd om uitgebreid te ontbijten, brunchen of lunchen. Serveer het bijvoorbeeld met de Paasdagen.   Zoals je misschien op de site al gezien hebt, ben ik helemaal verslingerd geraakt […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Cracker met Aziatische vis

Cracker met Aziatische vis

Ik had een pak van die leuke driehoekige knäckebröd gekocht en ben nu allerlei soorten beleg erop aan het verzinnen. Had nog een gebakken visfilet over van gisteravond en no-waste in deze keuken. Daarom had ik dus deze cracker met Aziatische vis verzonnen.   In plaats van visfilet kan je ook fijngesneden surimi sticks of […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Cracker met haring en komkommer

Cracker met haring en komkommer

Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden. Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken. Je kunt ook mierikswortel […]

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Ik had haring gekocht en had zin om daar iets van te maken in plaats van het zo op te eten. Er lagen nog twee gekookte aardappeltjes, een komkommertje en een stuk mierikswortel in de koelkast. Nou dat is dus deze heerlijke frisse aardappel haringsalade met mierikswortel geworden. Een mooie manier om de restjes in […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Mossel aardappelsalade met dragon

Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en […]

Mosselen met ham, venkel en dragon

Mosselen met ham, venkel en dragon

Dit is een klassieke Franse manier om mosselen te bereiden. Deze mosselen met ham, venkel en dragon is een soort surf&turf. Vlees gecombineerd met schaaldieren (of vis). Je kunt het als voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd. Serveer er een lekker stokbrood of ander soort brood bij. Het brood kan je lekker dippen in de witte […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden