Als je binnen 20 minuten wilt eten en nog niets hebt voorbereid, zijn deze knapperige tonijn en maïsbeignets de oplossing! Het gebruik van tonijn uit blik is zo handig en snel en je weet dat je een goede eiwit-boost krijgt. Verdubbel het recept en je hebt ook nog een lekkere lunch voor de volgende dag! Deze hartige beignets (koekjes of burgers) zijn knapperig, kruidig, voedzaam en zo gemakkelijk te maken, perfect voor lunch, diner of als tussendoortje.

 

Gemaakt van simpele ingrediënten. Alles wat je nodig hebt om deze tonijn en maïsbeignets te maken, kan je bij je plaatselijke supermarkt kopen. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar en gemakkelijk te verkrijgen. De tonijn en ingeblikte maïs zijn onmisbaar in de voorraadkast en zijn altijd handig om bij de hand te hebben.
En het is budgetvriendelijk. Mogelijk heb je een aantal ingrediënten al in de koelkast of voorraadkast liggen.

 

Tonijn

 

Ik mocht van Princes een mooi pakketje met blikjes tonijn ontvangen. En daar wil ik natuurlijk iets speciaals mee doen. Voor dit recept heb ik tonijn op water gebruikt, dit staat bekend als gezonder dan de olijfolieversie. Zo voegen we geen extra olie of vettigheid toe aan de beignets. Ik gebruik 1 blikje tonijn en laten het goed uitlekken.
Ingeblikte tonijn kan in een paar minuten worden omgezet in heerlijke lunches en diners.
Dus zorg ervoor dat je altijd een paar blikjes achter de hand hebt voor het geval je een makkelijke maaltijd nodig hebt, zin hebt in een goede portie eiwitten of gewoon iets nieuws en lekkers wilt!

 

Erbij

 

Als het om het serveren van de beignets gaat, heb je keuze genoeg!
Combineer ze met een salade zoals deze Salade met courgettelinten, Simpele witte koolsalade of Spinaziesalade met appel en cranberries.

Serveer er een lekkere zelfgemaakte Zoete chilisaus*, Crispy chili olie of een lekkere Koriander pesto erbij.

 

Tips:

 

Een ijsschepje is superhandig om de beignets in porties te verdelen.

Vul indien nodig tijdens het koeken de plantaardige olie in de pan bij.

Vervang de lente-ui eventueel door een gesnipperde halve rode ui.

In plaats van courgette kan je ook geraspte wortel door het beslag mengen.

Voeg een kleine hoeveelheid versgeraspte Parmezaanse kaas toe aan het beslag.

En in plaats van zes grote beignets, kan je natuurlijk ook meer kleine beignets maken.

Bewaar overgebleven beignets in een afgesloten, luchtdichte verpakking in de koelkast. Ze zijn 2-3 dagen houdbaar en kunnen zowel koud als warm worden gegeten.
Of vries ze in.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Tonijn en maïsbeignets: