Red Velvet Oreo brownie

Red Velvet Oreo brownie

De kleindochters waren weer eens te logeren en die willen altijd bakken. Wij hebben nu Red Velvet Oreo brownie. Fudgy en rijke brownies met rode fluwelen smaak, gevuld en gegarneerd met gehakte Oreo koekjes! Ik heb deze keer geen chocolade in de brownie verwerkt, omdat de jongste daar niet dol op is. Waar ze wel […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Banaan chocolade havermuffins

Banaan chocolade havermuffins

Deze verantwoorde banaan chocolade havermuffins zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die goed voor je zijn, zoals haver, bananen en cacaopoeder. Ze zijn glutenvrij en kunnen gemakkelijk zuivelvrij en geraffineerde suikervrij worden gemaakt. Maak een portie klaar met die bruine bananen op je aanrecht voor een eenvoudig ontbijt of een gezonde snack voor onderweg! Deze heerlijke […]

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot is deze andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas. Deze salade kan je serveren als eenvoudige salade en is perfect voor de herfst en winter. Serveer het met een honing-mosterdvinaigrette en beleg het met de gebakken spekjes, gekookte eieren en verkruimelde blauwe kaas. Je kunt dit eenvoudig van […]

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]

Blondies met pepernoten en peer

Blondies met pepernoten en peer

In de Foodybox herfst zaten o.a. heerlijke kruidnoten van Peppernuts Holland in de smaken Cookie dough, Piña Colada en Appeltaart. Zalig natuurlijk om zo op te eten, maar ik wilde er iets bijzonders mee doen. Het zijn de verrukkelijke Blondies met pepernoten en peer geworden. Een zalige versnapering om te maken voor Sinterklaas of als […]

Havermuffins met noten

Havermuffins met noten

Deze stevige havermuffins met noten en rozijnen zijn een gemakkelijk mee te nemen ontbijt of tussendoortje. Ze hebben zo’n heerlijke smaak en zijn lekker vullend! Ik hou ook van lichte, donzige muffins, maar soms heb ik zin in een stevige muffin. Eén die vullend is en je een uur later geen honger meer zal bezorgen. […]

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen, dus wees avontuurlijk met wat je toevoegt: paprika’s, asperges, overgebleven geroosterde groenten of vlees. Ik heb nu een Spaanse tortilla met chorizo en mosselen […]

Hartige Griekse preitaart Prasopita

Hartige Griekse preitaart Prasopita

Een heerlijke hartige taart met prei in de hoofdrol, dat is deze hartige Griekse preitaart Prasopita. Ik ben een fan van hartige taarten en de Griekse keuken. Deze taart is gebaseerd op een heerlijke Prasopita die ik wel eens in een Grieks restaurant heb gegeten. Ik nam wat vrijheden en heb het recept voor de […]

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Salade met groene asperges en gepocheerde eieren

Deze salade met groene asperges en gepocheerde eieren is heerlijk als gezonde lunch, of misschien wel als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Een mooie dressing maken we natuurlijk zelf. Je kunt deze daslookdressing enkele dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor andere dagen waarop je nog een andere salade gaat maken. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden