Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al […]

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Het is december, de feestmaand bij uitstek. En daar hoort lekker eten bij. Deze gehaktstaaf van varkensgehakt is zo’n lekker gerecht. Het is eigenlijk een mega saucijzenbroodje oftewel een hartige banketstaaf. Leuk om te maken als borrelhapje met Sinterklaas of als voorgerecht met de Kerstdagen. Lekker warm uit de oven met een krokant bladerdeegkorst.   […]

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   […]

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze hete kipkluifjes Nashville-Style. Je kunt ze zo pittig maken als jij lekker vindt of aankunt! Al bij de eerste hap gaan je smaakpapillen in overdrive. Pittige, zoete, hartige, super krokante en sappige kipkluifjes, dit wil […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Brownies met karamel

Brownies met karamel

Het was al een tijdje geleden dat ik iets gebakken had. Tijd om de oven weer aan te zetten en iets lekkers te maken. Ik vond nog een blikje zelfgemaakte dulce de leche in de koelkast en ik had eigenlijk zin in chocolade. Tada, het zijn overheerlijke brownies met karamel geworden. Tjonge wat hebben wij […]

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ik ben gek op citroen en toen ik pas heerlijke citroen maanzaad granola gemaakt had, bleef er nog een citroen over. Hiervan heb ik nu deze zalige ricotta, citroen en maanzaad muffins gemaakt. Door de ricotta wordt het een luchtige muffin en vol van smaak door de citroen. De maanzaadjes geven het een lekker knappertje. […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden