Ik vond nog een heel oud recept en dacht dat dit al op de site stond. Maar ik kon het recept van deze heerlijke hartige Indische filotaart niet vinden op de site, dus toch nog maar weer een keertje bereid, er een mooiere fot van gemaakt en uitgeschreven voor jullie zodat jullie deze lekkere taart ook kunnen maken. En dat moet je beslist doen, want lekker is het!

 

Hartige taarten

 

Ik ben gek op hartige taarten, zowel om ze te maken als om te eten. Elk land kent wel een hartige taart wat typisch is voor een streek of dat land. Denk aan de klassieke quiche Lorraine uit Frankrijk, Marokkaanse bastilla, of de Italiaanse pizza wat eigenlijk ook een hartige taart is. Ik heb lekker veel hartige taarten op de site staan. Zoek ze maar eens op onder Categorie: Hoofdgerechten en type dan onder Sleutelwoorden: taart, dan komen ze allemaal tevoorschijn.
Deze hartige Indische filotaart heeft iets weg van een loempia, maar dan in taartvorm.

 

Indonesische recepten

 

Ook ben ik dol op Indonesische gerechten, dat komt omdat mijn vader dit zo goed kon bereiden. Nu is dit geen origineel Indonesisch gerecht, maar de smaken wel. Mijn vader vond het heerlijk om voor grote gezelschappen een hele Indische rijsttafel te maken, hoe meer zielen hoe meer vreugde vond hij. Ik heb een paar van zijn recepten gelukkig van mijn moeder gekregen, die kan je ook op de site vinden onder Indonesische keuken. Zoek ze maar eens op.

 

Filodeeg

 

De filodeeg geeft de taart een lekkere krokante buitenkant. Vet de vellen een beetje in met olie, zodat de taart mooi goudbruin en krokant wordt. Ik heb een half pak filo gebruikt, maar elke supermarkt heeft zijn eigen verpakkingen. Je kunt beter te veel filoblaadjes uit de vriezer halen dan te weinig. Als je nog 2 of 3 vellen overhoudt, kan je dit ook nog verkreukeld op de taart verwerken.

 

Tips:

 

Koop een pak of zak nasigroenten of een Oosterse groente roerbakmix.

Serveer er eventueel nog een zelfgemaakte Atjar, komkommer in zoetzuur en zoete chilisaus bij.

 

 

Recept Hartige Indonesische taart: