Knapperige sesam zalmblokjes

Knapperige sesam zalmblokjes

Verse zalm wordt in hapklare blokjes gesneden en vervolgens in de pan gebakken tot knapperige, malse perfectie in dit simpele maar geweldige recept voor knapperige sesam zalmblokjes. Zoete en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden! Als jij net als ik een grote voorliefde hebt voor knapperige zalm, dan zal je genieten […]

Roerbak teriyaki paddenstoelen

Roerbak teriyaki paddenstoelen

Roerbak teriyaki paddenstoelen is een vegetarisch gerecht dat in 20 minuten klaar is, boordevol knapperige, zoete en zoute smaken. Met slechts een paar ingrediënten kan je dit snelle en gemakkelijke recept voor paddenstoelen maken. Serveer het in een dampende kom rijst, meng het met instant noedels of gebruik het als topping op jouw hoofdgerechten.   […]

Pittige rijstkom met tonijn

Pittige rijstkom met tonijn

Ik had geen puf om te koken en dook mijn koelkast in om te kijken wat daar nog in lag. Gekookte zilvervliesrijst, groene asperges, lente-uien, een blikje tonijn die ik heb gekregen en een avocado in de fruitmand. Fijne ingrediënten om te combineren in een heerlijke pittige rijstkom met tonijn. Een heerlijke, gemakkelijke, budgetvriendelijke en […]

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Krokante chili kipburger

Krokante chili kipburger

Ik mocht het nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance van Donna Hay ontvangen. Hierin staan fantastische basisrecepten, waarmee je dan weer heerlijke andere gerechten kunt maken. Zo ook een recept voor knapperige chili olie, die dan weer gebruikt wordt voor o.a. een krokante chili kipburger. Ik heb deze heerlijke kipburger gemaakt en het goede […]

Pittige gestoofde tofu

Pittige gestoofde tofu

Het recept van vandaag is pittige gestoofde tofu. Het is tofu gestoofd in een hartig-pittige saus, waardoor het sappig, een beetje pittig, knapperig van buiten en zacht van binnen is. Het is een heerlijk bijgerecht voor rijst of noedels en smaakt vlezig, ook al is het een volledig vegetarisch gerecht. Dit is iets dat je […]

Stamppot paksoi met zalm

Stamppot paksoi met zalm

Elke soort kool past prima in mijn huishouden, maar paksoi is waarschijnlijk een van mijn favoriete groenten ooit. De peperige smaak gecombineerd met de frisheid van de crunch zorgen voor een geweldige smaakervaring, ongeacht of je hem rauw eet of kookt. Dit recept tempert de bite van rauwe paksoi en rondt het gerecht af in […]

Steaksalade met salsa verde

Steaksalade met salsa verde

Dit recept van een steaksalade met salsa verde moet je eens proberen als je gek bent op een goede steak. De met mosterd gemarineerde steak en rucola salade is gewoonweg heerlijk! Daarbij nog een lekkere zelfgemaakte salsa verde en je hebt een indrukwekkende salade die het ook goed zal doen tijdens een etentje thuis.   […]

Smash gyoza

Smash gyoza

De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig en klaar om te eten, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit! Als je van gyoza houdt, maar niet van het opvouwen van die kleine dumplings, dan is smash gyoza iets voor jou!   Wat zijn gyoza?   Gyoza zijn Japanse dumplings. Gemalen […]

Oranje noedels met wortel

Oranje noedels met wortel

Na de maand december zijn we wel weer toe aan wat lichtere en vleesloze gerechten. Ik heb zo’n supersimpel en snel te maken vegetarische recept voor jullie. Oranje noedels met wortel is in no time bereid en is ook nog eens super smakelijk. Maak het zo pittig als jij lekker vindt. Voor dit recept van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden